Kurultayın son analizi

Yayın Tarihi: 09/11/15 07:43
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Ulusal Birlik Partisi Kurultayı'nın başkanlık seçimi kısmı ile ilgili analizimizi dün yazıp sizlerle bu sütundan paylaşmıştık. Kimileri yazdıklarımızı haklı bulurken, kimileri ise "Neden Başkanımıza çatıyorsun daha ilk günden" gibilerinden reaksiyonlarla karşıma dikildi.

Türkçe yazdığımı zannediyorum ama yine de televizyonlarını yeni açanlar için bir daha ifade edeyim. Sayın Özgürgün'ün zaferini küçümsemek amacıyla değil, dışarıdan gir gözle Genel Başkanlık seçimi sonrasında bu Genel Başkanlığını liderlik ile taçlandırması için kendimce gerekli olduğunu düşündüğüm reçeteyi sunmuştum. Sayın Özgürgün Ulusal Birlik Parti Genel Başkanı seçilmiştir ve bu tartışmaya açık değil, zaten seçim de geride kalmıştır, bundan sonrası ile ilgili konuşuyoruz artık. Herkese de tavsiye ederim, geçmişe saplanmamayı ve ilerisini düşünmeyi.

Gelelim dün açıklanan Parti Meclisi seçimi sonuçlarına.

Ulusal Birlik Partisi Kadın ve gençlik kotası uygulaması ile Parti Meclisi ciddi bir transformasyona zemin yarattı.

Böylelikle 70 kişilik Parti Meclisi'nin 40 sandalyesinde çoğu değişti.

Gençlerle kadınların ciddi şekilde söz sahibi olduğu UBP Parti Meclisinde kadın sayısı 10'u geçmiş oldu. Kadınlar arasında en yüksek oylar Mağusa'da alındı.

Yaş ortalamasını da hesaplamadım ama büyük ölçüde düştüğünü söyleyebilirim.

Parti Meclisi ile ilginç notlara bakacak olursak.

Örneğin üç eski Belediye Başkanı Parti Meclisi'ne girdi.

Lefkoşa Türk Belediyesi Eski Başkanı Cemal Bulutoğluları Lefkoşa ikinci sıradan, İskele Eski Belediye Başkanı Halil Orun İskele, Lefke Eski Belediye Başkanı Mehmet Zafer ise Güzelyurt 2'ncı sıradan Pm listesine girmeye hak kazandı.

Parti Meclisi'nde aynen CTP'de olduğu gibi oğullar da girmeye başladı.

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan'ın oğlu Hasan Adahan Gazi Mağusa'dan listede. Aynı şekilde Eski Meclis Başkanı ve Kurultay'da Genel Bakan adayı Ünal Üstel'in oğlu Emre Üstel Parti Meclisi'nde bir sandalye sahibi oldu.

Yine bir oğul Parti Meclisi üyesi Eski Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Dt. Şerife Ünverdi'nin oğlu Aydın Soyer de Parti Meclisi'nde görev alıyor.

Eski Sağlık Bakanı ve UBP Eski Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu'nun oğlu eski Müzakere heyeti üyesi Oğuzhan Hasipoğlu da Gazi Mağusa'dan birinci sırada Parti Meclisi'ne girdi.

Parti Meclisi seçiminde liste savaşları yaşandı dedik ya aslında kazanan 70 adayın üçte ikisinin liste dolaştıran grupların ortak adayları olduğu şeklinde bir tespit var. Dolayısıyla bir yanda bu listelerde yer almak önemli iken oluşan parti Meclisi'nin 3'te biri de bu dolaşan listeleri delmeyi başaran isimlerden oluştu.

Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu'nun Lefkoşa'da Parti Meclisi'ne girememesi hatta yarışı son sırada bitirmesi ise sürpriz olarak değerlendirilirken, liste savaşları sırasında büyük bir operasyona maruz kaldığı da açıkça görüldü.

Ulusal Birlik Partisi Kurultayı'nı geride bırakmış olmanın verdiği huzurla herkese iyi haftalar diliyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları