Abidik Gubidik Twist

Yayın Tarihi: 10/11/15 07:42
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Serhat İncirli'yi hepiniz ekranlarda ve yazılarından tanırsınız. Görüşleri bazen sert gelir, bazen de taşı öyle bir gediğine koyar ki, derin bir "ooohhh" çekersiniz.

Rabbimin şanslı kullarındanım ki, Serhat İncirli dostumdur.

Lafını esirgemez. Eğriye eğri doğruya doğru der. Yanlışını gördü mü pat diye yüzüne söyler, afallarsın ama doğru söylediğini bildiğin için de endişe etmezsin. Samimidir.

Bu yazıyı o meşhur Pazartesi gecelerinden birinin dönüşünde yazıyorum.

Saat gecenin bir vakti olmuş. Arkadaşlar gazetede yazıyı bekliyor. Yazmamak da olmaz.

Okuyucularım haftanın 7 günü yazmama alıştı. Maazallah gazeteden kovulduğumuzu ya da hasta olduğumuzu düşünmesinler.

Gün boyu keyfim kaçıktı.

Hani, hak etmediğiniz muamelelere tabi tutulursunuz veya haksızlığa uğrarsınız ya. İyi niyetiniz para etmez, iyi niyetini maraza neden olur. Öyle bir gündü dünkü gün.

Gün boyunca canımın sıkıntısını, "Bu akşam nasıl olsa Serhat ve diğer dostlarla bir araya geleceğiz. Serhat'ın esprileri ve tavsiyeleri ile beni kemiren bu sıkıntı dağılır" avuntusuyla geçirdim.

Serhat ile havadan sudan. Ülkeden, sorunlardan, hükümetten, kurultaydan, perde gerisinden ya da önünden, üretimden yönetimden, futboldan müzikten, ihanetten, dost bildiklerimizin kazıklarından... Sohbet ettikçe, içimiz daha da karardı.

En sonunda ise kadehini uzatarak, "Abidik gubidik, Twist Again" deyince saatlerdir uğraması pek muhtemel olmayan gülümseme yüzümle buluştu.

Hatta sinir bozukluğu ile gülümsemeye kahkahaya dönüştü.

Allah onu da güldürsün.

Bu kelimeleri yan yana getirince pek bir anlamı yok.

Konuştuğumuz konularla ne kadar alakalıydı? Hiç. Ama canımın sıkıntısını hafifletti ya, daha ne ister insan.

Bu "Abidik Gubidik Twist" Öztürk Serengil'in 1964 yılında çıkardığı bir 45'likti. Komedi ile müziğin harmanlandığı müthiş bir şarkı idi aslında.

Bir anlamı yoktu ama insanları şarkı boyunca gülümsetmesini becermişti. Bundan daha iyi bir amaç da olamaz zaten.

Serhat da sıkıntılı bir sürü şeyden bahsettikten sonra, zaten keyifsiz olan beni gülümsetmek için büyük usta Öztürk Serengil'e sarılmış belli ki.

Sağolsun.

Öztürk Serengil'e rahmet, Serhat'a da uzun ömür.

Abidik Gubidik Twist

Lap lup laba luba Twist.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları