Nice yıllara Kıbrıs Postası

Yayın Tarihi: 15/11/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Ve iki yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçti.

Kıbrıs Postası'nın İnternet Gazetesi'nin okuyucuları arasında geleneksel gazete okumak isteyenler için bir mecra olarak düşünülen, ancak sonra, tabiri caizse kısacık bir sürede olumlu anlamda kontrolden çıkarak Kıbrıs Türk medyasının internet dışındaki konvansiyonel medyasının önemli oyuncularından biri haline gelen Kuzey Kıbrıs Postası Gazetesi iki yılını doldurdu, üçüncü yılına girdi.

Kolay mı geçti bu iki yıl. Ya da 730 gün. Pek tabi ki değil.

Sektörün zor zamanlar geçirdiği, rekabetin hem içeriden hem dışarıdan kıyasıya olduğu bir ortamda gazetecilik yapmak, gazete çıkarmak ve onu yaşatmak gerçekten zor. Üstüne üstlük bunu yaparken gazetenizi ağır ve emin adımlarla zirveye her gün biraz daha yaklaştırmak gerçekten emek, konsantrasyon, motivasyon, yenilenme ve sürekli çalışmayı gerektirir.

İkinci yılımızın içinde Kıbrıs Türk gazeteleri içinde farklı bir kulvar yaratmak için şeklimizi ve içeriğimizi değiştirdik. İçerik ve haber sunumu bakımından "Kıbrıs Postası ve diğerleri" şeklinde kendimizi ayrı bir yerde konumlandırmaya çalıştık.

Spor bölümümüzü, magazin bölümümüzü kaldırdık.

Okuyuculardan tepki bekledik, çok şükür ki hepsi olumlu idi.

Olumlu tepkiler hem bayi satışlarımıza hem de abonelik rakamlarımıza yansıdı.

Sonra yine bu yıl içinde E-Gazete uygulamamızın deneme sürümünü hazırladık.

Sayfa sayfa gazete görmek isteyen ancak bunu tabletin ya da ekranında yapmak isteyen bir okuyucu kitlesi daha olduğunun farkına vardık. Haberleri sitede değil, basılı gazete değil, ikisi arası bir mecrada Kıbrıs Postası okuyucusu olmak isteyen bir kitle.

Deneme sürümü olmasına rağmen üye olanların sayısı bizim bile beklentilerimizin çok üstüne çıktı. Mutluluk verici tabi.

Sürekli yenilenmek, farklı farklı projeleri sürekli gündeme getirip uygulamaya koymak tabi ki yorucu. Yoruluyoruz. Ama bu yorgunluklar her gelen, "Müthiş bir gazete yaptınız bugün. Başlığınız harikaydı. O fotoğraf konuşuyor resmen. Tam manasıyla Avrupalı bir gazetesiniz" ve bunlara benzer mesaj ve yorumlar, yorgunluğumuzu alıyor ve bir sonraki sayı, bir sonraki büyük proje için kamçılıyor.

Üçüncü yılımıza girdiğimiz bugünlerde Kıbrıs Postası okuyucuları için yeni bir şeyler planlıyor muyuz?

Sizi bizi artık tanıdınız. Sizler için büyük sürprizlerimiz olacağını biliyorsunuz zaten.

Patronumuzdan çok mesai arkadaşımız gibi davranan Polat Alper'e, zaman zaman şikayet etseler, ara sıra da beni çok kızdırsalar da taş gibi olan Haber Merkezi'me ve her gün farklı bir gazete yapmak için canla başla uğraşan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Ama en büyük teşekkür tabi ki okuyucu ve reklam verenlerimizin.

Nice yıllara Kıbrıs Postası.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları