Terör

Yayın Tarihi: 16/11/15 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Sanırım uluslararası toplum artık daha önce göz yummak suretiyle desteklediği terör örgütlerinin gün gelip kendi kıçlarını ısırdığını artık idrak etmişlerdir.

Artık senin teröristin, benim teröristim ayırımının kalmadığı artık anlaşılmıştır diye düşünüyorum.

El kaide, İŞİD, PKK ve diğerlerinin oluşması ve büyümesine devletlerin "bunları falanca ülkede göstereceği faaliyet bana yarar" diyerek desteklediği ya da göz yummakla büyüttüğü terör örgütlerinin artık kontrolden çıktığı sanırım netleşti.

11 Eylül New York, 7 Temmuz Londra, 27 Haziran Susa, 10 Ekim Ankara, 13 Kasım Paris aklıma ilk gelenlerden. Bundan sonra bu kara takvime hangi tarih ve kentlerin katılacağını hiç kimse bilemez.

Korkutucu yanı da o ya.

O yüzden uluslararası toplum artık bu terör belasına hep birlikte, hep bir elden ve bir arada samimiyetle hareket etmeli. Kınamalar, kurulan kürsülerden söylenenlere sınırlı kalmamalı.

İstihbarat paylaşımı, sınır güvenliği konusunda işbirliği ve ortak aksiyon planları artık yapılmalı.

Günümüz teröründe artık gemisini kurtaran kaptan anlayışı geçerli değil.

Terörün globalleşen yapısı ile artık dağda değil. Çölde de değil.

Paris'te bir apartmanın bir dairesinde yaşayan öğrenci kılığındaki genç.

Berlin'de McDonalds'da çalışan kadın.

Washington'da sivil toplum örgütü yöneticisi.

Bunlar hepsi bir gün karşınıza kalaşnikof veya üzerlerine bağladıkları bombalı düzeneklerle karşınıza çıkabilir.

"Allahu Ekber" de diyebilir, "Bi Can BiXün Em Terene Ey Serok" de diyebilir ama amaç aynı... Korkutmak, ürkütmek, yaşam düzenini bozmak, huzursuz etmek ve kaos yaratmak.

"Artık markete bile gidemeyeceksiniz. Maça giderken iki kere düşünün. Alt katınızdaki komşunuzu tanıyor musunuz? Konser hele hiç düşünmeyin. Tatile giderken de dikkatli olun ya da gitmeyin" diye mesajlar veriliyor terör örgütleri tarafından.

Ülkeler artık birbirleri ile didişmeyi bırakmalı. Artık ülkeler arası savaş günümüz için geçerli bir olgu değil. Ülkelerin içinde, zaman zaman kendi yurttaşları tarafından askerleri değil, masum insanları hedef alan bir savaş türü var adına terör dediğimiz.

İster süper güç olun, ister küçük bir tatil beldesi olun, isterse Avrupa'nın en büyük başkenti olun. Fark etmez. Terör artık her yerde.

Herkes artık şapkayı önüne koyup, birlikte hareket etmeli ve bu terör belasını bir şekilde elimine etmeli, hatta mümkünse defetmeli.

Kimse de kusura bakmasın. Özgürlük, ya da mücadele gibi kutsal kelimelerle terörün yaptıklarını aynı cümlede kimse kullanmasın.

Despotizm mi gerekli? Özel kanunlara mı gereksinim var? Bazı özgürlükler mi kısıtlanacak terörle mücadele devam ederken?

New York, Paris, Susa, Londra, Ankara'yı bir daha yaşamamak için kabul. Hem de dibine kadar kabul. Terörist olanlar endişe etsin...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları