Affet onları Başkan...

Yayın Tarihi: 19/11/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Rum Polisi okudukları lisede dört genci tutuklamak üzere gitmiş, ders yaptıkları için tutuklayamayıp, sonra yeniden gidip tutuklamış.

Evet birilerinin canına kast etmek ya da malına zarar vermek suç. Bunun hafifletici bir yanı yok.

Ama onlar daha çocuk.

Ne gördülerse, ne öğretildiyse, beyinleri şekilde yıkanmışsa o şekilde davranmışlar.

Onlara küçüklükten beri düşmanlığı öğretmişlerse, düşmanlık öğrenmişler ve ona göre davranmışlar.

Türkler'den nefret edilmeyi öğrettikleri için, Kıbrıslı Türkler'den nefret etmişler.

Olan da olmuş.

Şimdi arkadaşları tutuklanan diğer öğrencilerin ruh halini düşünüyorum da;

biraz daha nefret ve kin aşılanmış onlara.

Rum öğrenciler bugün yarın arkadaşlarına sırf destek olmak için yine Kıbrıslı Türkler'e karşı iyi düşünceler içerisinde olmayacaklarından emin olabilirsiniz.

Peki okul saatinde bu lise talebelerinin Lokmacı ve Ledra Palas'ta olmasına vesile olan öğretmenlerle ilgili bir düşüncesi yok mu Kıbrıs Rum adalet sisteminin.

Anastasiades'in bunca yıldır bu genç beyinlere nefret ve düşmanlık tohumu serpiştirenlere bir yaptırımı olmayacak mı? Olabilir mi ki zaten?

Kıbrıslı Türkler'e saldıran failler yakalandı, tutuklanıp adalet önüne çıkarıldılar.

Bitti mi şimdi?

Sorun çözüldü mü?

Bu küçük Midalar'ı tutukladılar ya Kıbrıslı Rum gençler arasındaki Kıbrıslı Türk nefreti ortadan kalktı mı?

Onlara bu nefreti aşılayan öğretmenler başka öğrenci bulamayacak mı? Zaten başka öğrenciler yok mu?

Kötü niyetli olsam, bunun bilerek bu nefreti ve intikam duygusunu arttırmak için isteyerek yapıldığını düşüneceğim ama iyi niyetliyim ve öyle düşünmek için kendimi zorluyorum.

KKTC Cumhurbaşkanlığı koltuğunda ben oturuyor olsam şunu yapardım:

Hemen bir açıklama yapar, "Biz Kıbrıs Türk halkı olarak bu gençleri affediyoruz. Bir daha böyle bir şeye tevessül etmeyeceklerini ve kendilerini bize karşı düşmanlıkla dolduran kişilere kulak asmayacaklarına inanıyoruz" derdim.

Eğer işin içinde bir oyun varsa bozulacağı gibi, aslında gençlerin burada suçlu değil, onları oraya gönderenlerin asıl suçlular olduğunun idrakinde olduğumuzu Türk-Rum bütün kamuoyuna duyururdum.

Cumhurbaşkanı'na akıl vermek haddimiz değil tabii ki ama korkarım öğrencilerin tutuklanması daha büyük olaylara neden olabilir. Tarih boyunca her şey öğrenci olayları ile başlamadı mı?

Bundan yıllar sonra, "Öğrencilerin tutuklanmasıyla başlayan olaylar çözüm umutlarını bertaraf olmasına yol açan süreci başlattı" diye bir cümle kurmak istemeyiz.

Affet onları Başkan. Suçlu diye dört tane lise öğrencisini önümüze atmaları ile tatmin olmadığımızı Anastasiades'e gösterirken, Rum halkına da Kıbrıslı Türklerin uzlaşıcı ve affedici olduğunu bir kez daha ispatla.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları