Bu kadar basit

Yayın Tarihi: 20/11/15 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Meclisi izliyorum da ağlama duvarı sanki.

İktidar milletvekilleri, muhalefet milletvekillerinden daha dertli.

Demek ki, tam dibe vurmuşuz diyesim geliyor.

Muhalefet eleştirmekten vazgeçmiş, iktidarın eleştirilerinden yer kalmamış zaten.

İçişleri Bakanı Asım Akansoy, 6329 'Kırsal Kesim Arası' dağıtıldığını ancak bunların sadece 1900'üne konut yapıldığını açıkladı.

Sayın Bakan o zaman size düşen 4429 arsayı geri alıp içine konut yapacaklara dağıtmaktır. Bu 4429 boş arsa neden boş duruyor. Bu arsalar gençlere kırsalda kalıp şehirlere göç etmemeleri, orada tutunmaları için verilmiyor mu? Alın geriye, başka gençlere verin ev yapsınlar. Bu kadar basit.

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu toplu taşımacılığın bataklık haline geldiğini söyledi ve T izinlerinin 100 bin Sterlin'den alınıp satıldığını ifade etti.

Sayın Bakanım, iptal edin bu izinleri. Hem de hemen. Devretmelerine izin vermeyin. Devir yapamadan hava parası alanların bu T izinlerini kendilerinin mi kullandığını yoksa başkalarına mı kullandırdıklarını kontrol edin, denetlettirin.

Devletin verdiği iznin emtia gibi alınıp satıldığı nerede görüldü. Bunun borsası mı olurmuş? Elinizi masaya vurun ve bu T izni mafyasını çökertin. Bu kadar basit.

***

Hazır bu noktaya gelmişken hükümetle ilgili bir iki laf edeyim de bu sütun dolsun bari.

Artık kurultay sona erdi. Türkiye'deki seçim süreci de nihayet buldu.

Şimdi önümüzde bütçe maratonu var. Yılbaşı falan derken 2016'yı buluyoruz yavaş yavaş.

2016'ya girdiğimiz günlerde bahanelerden sıyrılmış, hükümet programında geriye düşülen konularda diğerlerine oranla daha süratli, diğerleri için de kararlılıkla adımlar atılmasını halk olarak bekliyoruz.

Vatandaşın artık bahanelere tahammülü kalmadığını, seçimin hele 'S'sinin bile duymak istemediği ve CTP-UBP'nin oluşturduğu geniş tabanlı hükümetten ciddi anlamda reformlar beklediğini söylersek malumun ilanından başka bir şey yapmış olmayız.

Vatandaş artık günlük hayatını kolaylaştıracak, cebindeki paranın erimediği, haklı eylemlere itibar edildiği, haksızlara da haddinin bildirildiği bir dönem istiyor.

Suların aktığı, elektriklerin kesilmediği, kazaların azaldığı, ekonominin canlandığı, okulların eğitim verdiği, memurun canla başla çalıştığı bir ülke özlemi içinde bekliyor.

Geniş tabanlı hükümetin ülke gerçekten reform yapabileceği ve bu ülkeyi yaşanabilir bir yere dönüştürebileceği inanışının bir şehir efsanesi olmadığına inanmak istiyor KKTC halkı.

Bunu yapabilecek erkiniz var. Mecliste çoğunluğunuz da mevcut, ülkenin bu hale gelişinde sürekli suçladığınız kimseler de artık ortalıkta yok, ne bekliyorsunuz?

Söz verdiklerinizi yapın.

Programa yazdıklarınızı yerine getirin.

Söz verdiniz. Halk da bu sözünüzü yerine getirmenizi bekliyor.

Bu kadar basit.

Bu arada basit gibi görünse de önemli bir mantıksızlık ve nezaketsizlik yaşandı dün akşam ben bu yazıyı noktalamaya hazırlanırken.

Merkez Bankası bir resepsiyon vermiş. Davet edilmediğimiz için gitmedik ama giden dostlarımız olduğu için duyduk.

Ekonominin en önemli enstrümanlarından biri olan Merkez Bankası diğer zevata etkinlikte konuşma hakkı verirken, asıl bağlı olduğu ve birlikte çalışmak durumunda olduğu Ekonomi Bakanı Sunat Atun'a birkaç söz söyleme olanağı vermedi.

Bankacıların, ekonomistlerin, paradan anlayanların toplandığı Golden Tulip Hotel havuz başında Ekonomi Bakanı'nın söyleyeceklerini duymak isteyeceklerini düşünüyorum doğrusu. Demek ki Merkez Bankası yetkilileri ekonominin patronu Atun'un söyleyeceklerini önemli bulmuyor olacaklar.

Büyük ayıp bence.

Bu kadar da basit işte.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları