Sinir gülmesi

Yayın Tarihi: 23/11/15 10:49
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Sinir gülmesi diye bir şey var. Çok üzüldüğünüzde, çok sinirlendiğinizde, ya da peş peşe gelen kötü haberlerle ağlamak ile gülmek arasında ince bir çizgi oluşur. Bazen de ağlamanız gereken yerde durdurulamaz bir kahkaha gelir içinizden.

Mutluluk ya da komik bir şey karşısında patlattığınız kahkahalara benzemez.

Tamamen olumsuz olaylar karşısında attığınız kahkahadadır.

Kıbrıs Postası İnternet Gazetesi'nin ve Kuzey Kıbrıs Postası Gazetesi'nin birkaç arayla her yıl kutladığımız kuruluş yıldönümlerine giden süreçte çok kötü haberler yapmak zorunda kaldık ne yazık.

Habercilik anlamında haberler çok çok iyiydi, ancak gazetecilik gömleğini çıkarıp sade vatandaş gözüyle baktığımızda, içimiz acıdı.

Peşe peşe patlayan bombaların aldığı onlarca can, minik bedenlerin kumsallarda cansız olarak yatması, Suriye'deki savaşın dünya metropollerine taşınması dünyadan bize yansıyan siniri bozucu haberlerdi...

Ülkemizde ise durum farklı değildi bu geçtiğimiz yıl... Dövizin baş döndürücü bir hızla yükselip hayatı felç etmesi, hükümetlerin sözlerini tutmamasından mütevellit yaşanan sorunlar, okulun ilk günün heyecanının grevlere kurban edilmesi, saçma sapan su tartışmaları, ezan konusunda toplumun birbirine girmesi ve her yıl olduğu gibi yollarda trafiğe kurban olan insanlarımız...

Türkiye'de patlayan bombalar, PKK, IŞİD, DHKP-C terörünün hortlaması ve yitirilen canlar...

Bir de kanser ile kalp hastalıklarına kurban verdiğimiz yakınlar, dostlar.

Ve daha hatırlamaya çalışırken, sinir gülmesi kahkahasının içimde patlamaya hazır volkan gibi biriktiğini hissettiğim bir sürü olumsuzluk.

İşte bu duygularla hazırlandık kuruluş yıldönümlerimize bu sene...

İlk karar her yıl yaptığımız kuruluş yıldönümü resepsiyonunu iptal etmek oldu. İnsanlar dünyanın dört bir yanında ölürken eğlence tertip etmek bize yakışmayacağı gibi, içimize de sinmeyecekti.

Özel sayımızı hazırlarken ise yukarıda ifade ettiğim gibi "sinir gülmesi" modunda olduğumuz için, tüm iç karartıcı haberlere ve içimizi acıtan yıla uygun olarak, özel sayımızın kapağında kara mizah denedik.

İnsanları güldürürken düşündürme klişesini kullanmak istememe rağmen biraz da öyle oldu özel sayımızın kapağı bu yıl galiba... Ancak temeli ve kapak fikri, tüm ekibin içinde bulunduğu "sinir gülmesi" halidir. Bu net.

Çok büyük ümitler beslememe rağmen, temennim odur ki, gelecek yıl biraz daha neşeli, biraz daha gerekten mutluluktan güleceğimiz ve iyi haberlerle geçirdiğimiz bir yılı özetleyelim sizlere.

Nice yıllara Kıbrıs Postası.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları