Bizi kontrpiyede bırakma Nikos Başkan

Yayın Tarihi: 14/12/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Bizim Ulaş Barış bugün yarın bir açıklama yapıp, "Eksik olsun böyle çözüm" derse anlayın ki bu iş bitmiştir. Kıbrıs'ta çözüm konusundaki en istekli arkadaşlarımızdan biridir kendisi. Sürekli barış dili kullanmaya özen gösterir, pamuk ipliğine bağlı olduğu müzakere sürecini zedeleyecek haberleri yapmamaya özen gösterdiği gibi yapan meslektaşlarımızı da lanetler, bütün twitter gücüyle onların kalesine kontrataklar geliştirmeye başlar.

Galatasaray'ın sürekli olarak Sabri'yi ilk 11'de oynatması haricinde herhangi bir mutsuzluğu olmayan Ulaş'ın bir de Kıbrıs'ta çözümün zamanının geldiğine hatta geçtiğine olan inancı kale gibi oradadır.

Zaman zaman odama sigarasından derin bir nefes çekerek gelir ve dumanı üflerken ağzından dumanla birlikte çıkan, "Allah belasını versin" sözleri yine birilerinin Kıbrıs müzakerelerini olumsuz etkileyebilecek bir açıklama yaptığını anlamama yetiyor.

Dün de öyle bir gündü.

Anastasiadis'inKathimerini gazetesine verdiği demeci okumuş, ofluyor pufluyor.

Rum Lider'in bir hafta önce Ulusal Konsey'e Mayıs seçimlerinin ertelenmesinin muhtemel olduğunu ya da ihtimal dışı olmadığını söylediğinde bizim Ulaş Barış çocuklar gibi şendi. "Herkese benden kahve" diyerek Güney Kıbrıs'ta seçimlerin ertelenmesinin muhtemel bir referandumu işaret ettiğini haliyle görmüştü.

Şimdi ise Anastasiadis, Kathimerini gazetesine Mayıs seçimlerinin planlandığı gibi yapılacağını ifade ediyor.

Yine aynı şekilde, Türkiye-AB zirvesinde Türkiye Başbakanı Davutoğlu ile aynı karede olmaktan kaçınmayarak dünyaya önemli mesajlar veren Anastasiadis'i gören ve varılan mutabakat üzerine Türkiye'nin yeniden AB yörüngesine girdiği için erken Bayram ilan eden Ulaş Barış, yine aynı mülakatta Anastasiadis'in, Türkiye'nin açılması planlanan bazı müzakere başlıklarını veto edeceği sinyalini vermeye başlamasını pek iyi karşılamadı.

Anastasiadis'inbizim ifadeyle, "sıkıda" olduğunu anlıyoruz ve bu durumda da bir söylediğinin bir söylediğini tutmadığını görüyoruz. İşte bu demeçler birbirlerini tutmayınca da onun söylediklerini takip ederek tahlil yapmaya çalışan Ulaş Barış ve bizler de aynı Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin gibi kontrpiyede kalırız. Sonrası ise gol.

Neyse bugünlük Ulaş'la kurduğumuz 2016 Avrupa Şampiyonasını Fransa'da izlemek konusunda vardığımız mutabakat ile sakinleştik biraz ancak, Anastasiadis çağrım olsun, "Bizi kontrpiyede bırakma Nikos başkan. Kötü oluyor"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları