Şimdilik Bravo Birikim Bey

Yayın Tarihi: 16/12/15 07:49
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Maliye Bakanı Birikim Özgür Türkiye-KKTC ilişkilerine çok doğru bir tanımlama yapmış.

"Dünya Bankası'na IMF'ye nasıl bakıyorsak TC ile ilişkilere de bu şekilde bakmamız gerek" diye konuşan Özgür, hem "Anavatan ne derse o olur, parayı veren düdüğü çalar", hem de "Ne paranı ne de memurunu istemiyoruz" yaklaşımlarının dışında ve de doğru bir tarzda kafasındaki ilişki modelini ortaya koymuş.

Özgür'ün Türkiye ile mali ilişkilerle ilgili yaptığı ileri tahliller de önemli bence.

"TC ile müzakere eden değil, programlara bağlı sağlıklı ilişkiler temelinde siyasi bir yaklaşım yakalanmaması durumunda, ilişkilerin aksadığını ve halkın siyaseten Türkiye'yi muhatap aldığını ve bunun da demokrasiye ciddi zararlar verdiği" gibi tespitler aslında hepimizin bildiği ancak işimize geldiği gibi davrandığımız için bir türlü sesli bir şekilde ortaya koymaktan aciz olduğumuz bir tespit.

Birikim Özgür bir pozisyon daha belirledi ki bence bu hepsinden önemli.

"İster Amerikan Başkanı ister TC Başkanı karşılıksız kaynak vermek istesin ben bu toplumun onurunu, programlar çerçevesinde yürümesi gereken bir yol olduğunu düşünen bir bakan olarak, herhangi bir siyasi vesayet yaratacak adımlar atmak istemiyorum" diye konuşan Özgür, Ankara'nın tollarını aşındırıp, KKTC bütçesi harici destekler alan Bakanlar'ın da önünü tıkamak düşüncesinde olduğunu ifade etmesi bence çok önemli.

Yani, "Eğer para bu ülkeye gelecekse merkezi bütçe üzerinde girecek, bu parayı da Türkiye ile imzalanan protokol uyarınca siyasi erk yönetip yönlendirecek" diyor Türkçe meali bakımından.

Birikim Özgür'e methiyeler düzen bir yazı haline gelmesini arzu etmediğim bu yazı biraz öyle gibi gelebilir ilk bakışta belki ama inanın değil.

Bir ülkenin Maliye Bakanı'nın tavrını net bir şekilde ortaya koyması, ülkenin gerçekleri çerçevesinde, ideallerle realitelerin harmanlandığı mantıklı bir duruş koymasının tarihe not düşümü olarak algılanmasını isterim bu yazının.

Birikim Özgür'ün takip edilmesi, dediklerinin dinlenmesi ve attığı adımların realiteler çerçevesinde sürekli değerlendirilmesi gereken bir bakan olduğunu da buradan söylemem lazım diye düşünüyorum.

Birikim Özgür eğer bu prensiplerle hareket etmesine izin verilir ve bu prensipleri sığ politik tartışmalara meze edilmezse, şikayet ettiğimiz birçok konu otomatikman çözüm bulacak.

Şimdilik Bravo Birikim Bey...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları