Bana ne sizin parti meclisinizden!

Yayın Tarihi: 28/12/15 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Suyun yönetimi ve işletmesi ile ilgili hükümet bazı bakanlarını ve teknik ekiplerini görevlendiriyor. Oturup Türkiye ile bir anlaşmaya varıyorlar. Sonra halkın iradesinin temsil edildiği Cumhuriyet Meclisi içinden çıkan bu hükümetin aldığı kadar, 1.400 küsur delegenin seçtiği bir partinin Parti Meclisi tarafından reddediliyor.

Bunun neresi demokratik birisi bana anlatsın. CTP her iktidara geldiğinde ülke yönetimi ile ilgili yetkilerini, ya CTP MYK'sına, ya da çok önemli konular oldu mu Parti Meclisi'ne devrediyor.

Ben vatandaş olarak CTP Parti Meclisi'ni seçmedim ki hayati konularda benim adıma karar versin.

Başbakan Ömer Kalyoncu, Maliye Bakanı Birikim Özgür, Tarım Bakanı Erkut Şahali, İçişleri Bakanı Asım Akansoy, halkın oyu ile göreve gelmiş yöneticiler. Bazıları binlerce, bazıları ise on binlerce oy alarak o koltuklara oturmuşlar.

Sonra da bir başka parti ile bir ortaklık yapıp ülke yönetimini devralmışlar.

O partinin de bakanlar kurulu üyeleri ve meclis grubu üyeleri de halkın oyu ile oralara gelip söz sahibi olmuşlar.

Bu grup seçilmiş insan bir araya geliyor bir konuda bir mutabakat sağlıyor, sonra da Türkiye Cumhuriyeti'nin insanlarının oyuna mazhar olmuş bir başka hükümet olan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile bir mutabakata varıyorlar.

Düşünün bir taraftan 300 bin kişiyi temsil eden bir hükümet, diğer taraftan 75 milyonu temsil eden bir başka hükümet. Bir anlaşmaya varmışlar. Ancak 1.400 kişinin seçtiği bir Parti Meclisi bu anlaşmayı reddedecek. Yok böyle bir demokrasi.

Bu Parti Meclisi, hem CTP seçmeninin iradesini çalacak, hem de UBP seçmeninin.

Var mı böyle bir demokrasi?

"Parti meclisleri partileri yönetir ülkeleri yönetmez" prensibinin artık birilerinin Cumhuriyetçi Türk Partisi'ne anlatması lazım.

Su ile ilgili tartışmalara gelince.

CTP Parti Meclisi'nin aldığı kararlara değil tepkim. Sakın yanlış anlaşılmasın, "Aman Rasıh suyun özelleştirilmesini istiyordu da olmadı diye feryat figan bağırıyor" demesin kimse"

CTP Parti Meclisi'nin böylesine hayati bir konuda hükümetten daha üst bir söz sahibi olmasına içerliyorum sadece. Ha eğer CTP Parti Meclisi bu ülkeyi yönetecekse, o zaman CTP Kurultayında herkesin oy vermesi lazım. Sadece CTP delegesi değil.

Ayrıca Türkiye'den gelen suyun kimler tarafından yönetileceği, nasıl yönetileceği ve işletileceği, CTP MYK ve PM'sinin alabileceği bir karar olmayacak kadar önemli bir konudur. Kaldı ki UBP MYK ve PM'si de bu kararı tek başına almamalı.

Alın size bir tartışma konusu.

Bu kadar dallanıp budaklanan ve alınan kararların, sonuçlarının da olacağı böylesine önemli bir konuyu bence referanduma götürün.

Dar partinizin dar PM'sinde halkın genelini ilgilendiren konuda karar almak yerine, bu konuda halkın kendisine karar verme hakkını tanıyın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları