Bu yıl ne getirir?

Yayın Tarihi: 02/01/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Yeni yıla kar ile girdik.

Herkes arabasına atlayıp kar topu oynayıp, kardan adam yapabilecek yoğunlukta kar biriken bölgelere akın etti, sosyal medya kar fotoğrafları ile dolup taşarken, yılın ilk gününde Sivil Savunma Teşkilatı karda mahsur kalan insanları kurtarma operasyonları yaptı. Sanırsınız ki, Kanada'nın kuzeyinde yaşıyoruz ya da Erzurum'da.

Neyse 2016'nın ilkler ve farklılıklarla gelmesini olumlu olarak yorumlayalım ve bu yılda bizi nelerin beklediği ile ilgili öngörülerde bulunalım.

Sanırım önümüzdeki bir kaç gün içerisinde Kudret Özersay ülke siyasetine yeni bir parti hediye edecek. Ülke siyasetine hediye edilecek olan yeni partinin ülkeye herhangi bir şey hediye edip edemeyeceğini hep birlikte göreceğiz. Ama yenilik yeniliktir.

Kuvvetle muhtemel, 2016 yılı bize yeni bir hükümet ve yeni bir Başbakan getirecek. Ya seçim yaşanacak ya da meclis aritmetiğinin olur verdiği yeni bir hükümet oluşumu.

Ha bu gerçekleşmezse mevcut hükümet yeni bir sürü yasayı reformlar çerçevesinde meclisten geçirecek ve bu ülke bir sürü yenilik ve ilklerle buluşacak.

Su konusunun çözümü 2016 yılına kaldı. Bu sorunun çözümünün nereye varacağını hep birlikte göreceğiz. Kimin geri adım atacağını, kimin sözünün geçeceği kimin ise sözünü çiğneyeceği önümüzdeki günlerde bu taze yılın ilk gündem konuları arasında olacak.

Bir de protokolümüz var ki henüz imzalanmadı.

Bütçe geçti ama ekonomik protokol yok. Bu da 2015 için bir ilkti. Bütçeden sonra imzalan ilk protokol ise 2016'nın ilki olacak.

Bu protokolün neler getireceği ya da neler götüreceğini hep birlikte göreceğiz ancak içinde ilklerin olacağını tahmin etmekte zorlanan yok sanırım.

Protokol gündeme gelir gelmez ise sendikalar yollara düşecek ve hükümeti protesto edecek. Ha bu yeni bir şey değil ve 2016'ya özgü olmayacak.

Hükümet anlamında öyle ya da böyle 2016 yenilikler ve ilkler getirecek.

Biz de Kıbrıs Postası olarak yıla yenilikle başladık.

İki usta kalemi kadromuza dahil ettik.

Ali Bizden ile Cenk Diler bugünden itibaren görüşlerini bizlerle paylaşacak.

Kıbrıs Postası'nın yenilikleri bununla sınırlı kalmayacağından emin olabilirsiniz.

2016 yılında bir de Kıbrıs'ta çözüme yaklaşılır, ciddi bir gelişme olur, ya da bir referandum olursa, o zaman bu ilk gününü tamamlayıp ikinci gününe girdiğimiz 2016 yılı ileriki yıllarda sıradan bir yıl olarak tarih sayfalarındaki yerini almaz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları