Ne kadar yakınız değil mi...

Yayın Tarihi: 03/01/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Yenidüzen Gazetesi'nin haberi son derece önemli ve ilginç.

Esentepe ve Tatlısu sahiline bir İnsansız Hava Aracı'nın enkazının bulunması Suriye'de yaşananların aslında ne kadar yakınımızda olduğunun bir göstergesidir sanırım.

Şunun şuarasında sadece ve sadece 112 kilometre var aramızda Suriye ile ve adamızın güneyinden de IŞİD hedeflerini bombalamak üzere uçakların kalkıp kalkıp indiğini biliyoruz.

Düşürülen Rus uçağını konuştuk hep sanki uzakta bir vakaymış gibi izledik halbuki, aslında her şey yanı başımızda olup bitiyor.

Adamızın bulunduğu Doğu Akdeniz'de her milletten savaş gemisinin bulunduğunu da biliyoruz, göklerimizi saran hava sahasında ise yine her ülkeden savaş uçaklarının bomba yüklü bir şekilde ses hızında uçuştuğu da malumumuz.

Denize düşen İnsansız Hava Aracı'nın, Lefkoşa'nın Sarayönü Meydanı'na düşmeyeceğini kim garanti edebilir, ya da Esentepe'deki sitelerin birinin havuzuna.

Ya da içinde pilotların olduğu bir savaş uçağının aynen Rus savaş uçağındaki gibi düşürülmeyeceğini ve adamıza düşmeyeceğini kim söyleyebilir. Bir F-16 saatte bin 400 kilometre hız yapıyor. 112 kilometrelik mesafede üzerinde operasyon yapan bir uçağın, rotası Ağrotur olduğunu düşündüğünde, kontrolden çıkıp evimizin arka bahçesine ya da bir okulun üstüne düşmesi ile düşmemesi arasında ince bir çizgi var.

Bunları felaket tellallığı yapmak için yazmıyorum asla ama hangi ortamda yaşadığımızı bilmemiz açısından düşünmekte fayda var diyorum sadece.

İşin enteresan tarafı yetkililerden hiç kimsenin durumdan haberdar olmaması. Ne asker bir şey söylüyor ne de polis.

Bilmediklerinden mi yoksa 'devlet sırrı' kategorisinde ve sihirli sözcük, 'ulusal güvenlik' nedeniyle mi bilinmez ama ülkemize insansız hava aracı düşüyor, belediye vinçlerle onu denizden alıyor ancak kimse bununla ilgili konuşmuyor.

Açıklama yok, vatandaşı bilgilendirecek bir merci de yok.

Gökyüzünden düşen ve kaybolan insansız hava aracı için "Benimdi gelip alıyorum" diyecek bir ülke de bulamazsınız herhalde. Bu İnsansız Hava Araçları normalde gizli görevler için kullanılan casus uçak diye de nitelendirilen uçaklardır.

Bizde hiçbir yetkili olaya müdahil değilmiş gibi bir durum var. Alıp inceleyelim, bakalım diyen yok. Sanki Afrika'nın ücra bir yerine bir uçak düşmesi gibi yerliler elbirliği ile uçağın kalan parçalarını topluyor.

Bu KKTC'de o İnsansız Hava Aracı'nın hurdacılarda eritilip inşaat demiri haline getirilirse şaşmayın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları