Sucuoğlu'na sorular, tam Ombudsmanlık

Yayın Tarihi: 14/01/16 07:48
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Turizm Bakanlığı basın bürosundan bir haber geldi.

Neymiş efendim, Rumlar İngiltere'de yapılan çeşitli yerlerdeki Kuzey Kıbrıs turizm reklamlarına tepki göstermiş ve bakanlık bu konunun bilgilerine geldiğini ve böylesine bir dönemde, Kıbrıs sorunun çözümü sürecinde Güney Kıbrıs'taki zihniyetin değişmediğini üzülerek ve ibretle izliyorlarmış.

Bence Birleşik Krallık'ta Yaşayan Kıbrıslılar Federasyonu Başkanı Hristos Karaolis'in her yıl sadece tarihini değiştirerek İngiliz vekil ve bakanlara gönderdiği mutat ve matbu yazı üzerinden milli kahraman olmaya çalışmayı bir tarafa bıraksın ve bizim üzüntü ve ibretle izlediğimiz konulara biraz açıklık getirsin.

Mesela neden Resmi Gazete'de yayınlanmamak kaydıyla (ÖK) 956-2015 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Milliyet Gazetesi'ne 60 bin TL'lik reklam verme ihtiyacı duydu? Neden başka gazete değil de Milliyet. Sayfası yaklaşık 12 bin TL'den 5 sayfa. Bakan olarak söz konusu gazetede fazlaca yer almak için mi, yoksa gerçekten tirajı ve ulaşa bilirliği açısından harikulade bir gazete olduğu ve KKTC turizminin tanıtımında müthiş bir ivme yaratacağına inandığı için mi?

Bir başka konu.

Antalya'da faaliyet gösteren Yedi İletişim adlı reklam şirketine hangi kriter, ihale, konkur ile halkın 800 bin TL parasını teslim etti Sayın Sucuoğlu?

Kim bu Yed İletişim? Kimin yakını? Hangi değerlendirme sürecinden geçti? Bu ajansın KKTC turizmini tanıtmaya muktedir olduğunun kararını hangi turizm uzmanları yaptı? Yoksa fonun hakimi Bakan Sucuoğlu'nun engin turizm ve iletişim bilgileri ile tek başına mı değerlendirme yaptı? Merak ediyoruz. Para bizim değil mi?

Bu Londra taksileri meselesi var bir de. Yüz binlerce Pound'u hangi kritere göre, hangi ihaleyle, nasıl teslim etti Sayın Bakan? Başka yerlerden teklif alındı mı en azından?

Bunu özellikle soruyorum çünkü İyi İdare Yasası tahtında Bilgi Edinme Hakkı çerçevesinde bu bilgileri istedim ama Bakanlıkta bu yasanın ne anlama geldiğini bilen pek yok galiba.

Almanyaya'da fondan 50 bin Euro para vermiş Sayın Bakan, öyle duyduk. Kaleidoskop Turizm diye bir şirkete teslim edilmiş bu paralar. Kimin nesi? Şu ana kadar ne yapmış? Ortakları kimler? Hangi vesile ile Bakan'ın karşısına gelmişler?

İngiltere'deki reklam kampanyasını yürüten reklam ajansı kim mesela. Buradaki hangi büyük turizm şirketinin işlerini yapıyor aynı zamanda? Aman dikkat sayın bakan bir çıkar çatışması yaşanmasın, devletin parası ile ilgili bu yoklukta bir sıkıntı çıkmasın.

Bunlar cevap bekleyen sorular.

Bizde cevaplar var tabii ama resmi ağız açıklasa daha iyi olur tabi.

Neticede devletin parası...

Bir de şunu sorayım hazır başlamışken.

Turizm Bakanlığı'nın Official Twitter hesabının sadece 974 adet takipçisinin var olduğunu tespit ettim. Övünmek gibi olmasın ama ben yalnız bir adam olarak, milyonlarca liralık fona hükmeden, ülke turizmini tanıtma misyonu bulunan koskoca KKTC Turizm Bakanlığı'nın üç katı takipçim varmış. Hele Turizm Tanıtma'nın tweet hesabı ise doğrudan sosyal medya tabiri ile "epic failure" çünkü takipçi sayısı utanıyorum ama 184.

Twitter ya da sosyal medyada ambargo yok ama para da yok. Ondan herhalde.

Aslında tam ombudsmanlık iş bunlar ama kim uğraşacak şimdi denetimle raporla falan.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları