Hayırlı haftalar

Yayın Tarihi: 18/01/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Haftaya başlarken neyle karşı karşıya olacağımızı önceden kestirmeye çabalarız. Önceden görüp ona göre vaziyet almaya çalışırız normalde.

Normalde, diyorum ama yaşadığımız ülke ve özellikle içinde bulunduğumuz süreç, pek normal kategorisinde değerlendirilecek gibi değil. O nedenle de yaptığımız haftalık, aylık ya da yıllık öngörüler hep havada kalıyor.

Ama yine de en kısasından önümüzdeki haftaya bakmak lazım.

Örneğin bu hafta sendikalar ayakta.

Her türlü eyleme hazırlıklı olmak lazım. Malum 13'üncü maaşların ödenmemesinin kıvılcım vazifesi gördüğü bu patlamaya hazır ortamın bu hafta gerilmesi muhtemel.

13'üncü maaşın bu hafta ödeneceği ile ilgili çok da güçlü olmayan sinyaller bizlere ulaşsa bile, ayın sonu nerdeyse gelmek üzere ve Ocak ayı maaşları gündeme geldi geliyor. O anlamda ortamın daha da gerilme ihtimali var.

Tel-Sen de sahnede uzunca bir aradan sonra… Telekomünikasyon Dairesi'nin akıbeti ile ilgili bir mücadele başlatacak. Herkes artık o kurumun özeleştirilmesinin kararının verildiğini biliyor ancak ne şekilde özelleştirileceği üzerinde mahcup mahcup tartışmalar yapılıyor. Tel-Sen ise daha vokal bir şekilde bu tartışmada yer alacak, grev yasağı kalktıktan sonra.

Su konusu hala muallakta.

Peş peşe yapılan CTP Parti Meclisi toplantıları ve kurulan komisyon bu süreci nereye taşıyacak ve bir uzlaşmayı bu hafta görür müyüz? O da haftanın önemli gündem maddeleri arasında olacak. Su ile ilgili uzlaşma şayet gerçekleşirse o zaman gözümüzü 2016-2018 Mali Protokole dikip onun içeriğini konuşmaya başlayacağız ancak su kadar konuşmayacağımız da ortada.

Bir diğer konumuz ise yarım asırlık konumuz olan Kıbrıs sorunu.

Bu haftaya denk gelecek olan Davos'taki zirve önemli görünüyor.

Bilgilerimiz sınırlı ama Eide'nin istekli hali ve Dünya Ekonomik Forumu Yönetim Kurulu üyesi olmasının verdiği forsa bakılırsa, Norveçli diplomatın, imamı bulmuşken nikahı kıymaya çalışacağını görüyorum.

Davos'tan bir şey çıkar mı?

Daha önce İsviçre Alpleri'ndeki Burgenstock'tan bir şeyler çıkmış ve bizi 2004 referandumuna götüren belge şekillenmişti. Yine karlı İsviçre Alpleri bizim için üzerinde tartışacağımız ve iki halka da gidecek bir belge çıkarır mı, ona bakacağız bu hafta. AKEL'in Ankara ziyareti ve Davutoğlu'nun Londra temaslarının yankıları yine bu haftayı süsleyecek ve bizim de üzerinde eğileceğimiz konular olacak.

Anlayacağınız bu hafta ya da çok hareketli geçecek, neyi haber yapacağımızı şaşıracağız, ya da çok şey olup da hiçbir şey olmayacak ve yeni gündemler peşinde koşacağız.

Hayırlı haftalar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları