Özersay'a soramadığımız tek soru

Yayın Tarihi: 21/01/16 07:48
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Halkın Partisi Lideri Kudret Özersay Gazetemizi ziyaret etti dün.

Kahve çay içtik ve bir süre sohbet ettik.

Beraberinde avukat olduğunu öğrendiğim genç Basın Sorumlusu Merkez Yürütme Organı Üyesi Cemre Esengin ile Genel Sekreter Tolga Atakan vardı.

Özersay ve arkadaşlarının birçok konu hakkındaki pozisyonlarını, hem parti programından hem de yavaş yavaş sıklaşmaya başlayan basın açıklamaları ve sosyal medya paylaşımlarından az çok biliyoruz. Bu nedenle partinin toplum tarafından nasıl karşılandığı ve ne derece destek görebileceği üzerinde karşılıklı tespitlerimizi test ettik.

Özersay'a göre izahı olmayan bir destek gelmeye başladı ve bundan son derece memnun haliyle.

Biz ise farklı bir perspektiften bakanlar olarak bu umutsuzluk ortamında halkın umudu olarak ortaya çıktığını ve mevcut durumun partisinin lehine çalıştığı şeklindeki tespitimizi ilettik.

Karşılıklı biraz da dertleşme gibi oldu. Biz gördüğümüz aksaklıklardan bahsederken, o da çözüm önerilerini ve yapılması gerekenlerden bahsetti.

Aklın yolu bir tabii.

Söylediklerine sonuna kadar katılıyoruz ve içimizden, "inşallah yapabilir" dedik.

Çünkü ülkenin sorunlarının teşhisini bilmeyen yok. 10 yaşındaki kızım bile hemen her şeyin bu ülkede ters gittiğini farkında.

Özersay, göreve gelmesi durumunda sorunları çözümü ya da popüler ifadeyle statükoyu değiştirmek konusunda büyük direnişle karışılacağının farkında ve bunu göze aldığını söylüyor.

Çok siyasetçi gelip geçti ve bu statükoyu devireceğini ve yeni bir ülke düzeni tesis edeceğini söyledi. Sonra da statükonun girdabında boğulurken, yeniden seçim sathı malinde karşımıza çıkıp bu vaatlerini tekrarladılar.

Hatta bunu alışkanlık haline getirip tekrar tekrar ve farklı farklı ifadelerle söylüyorlar.

Biz de alternatifsizlikten bir öncekine kızıp, bir daha öncekine yetkileri sandıkta veriyoruz. Balık hafızalı olduğumuz için değil, başka çare olmadığı için belki.

İşte bu noktada Kudret Özersay'a soramadığımız tek soru var. Bu soruya muhatap olmaması da onun en büyük avantajı bence.

"Daha önce iktidara geldin o zaman bu söylediklerini neden yapmadın" sorusunu Özersay ve arkadaşlarına soramıyoruz.

Özersay bunu bildiğinden zaten kuruluş aşamasında eleştirilere neden olan eski siyasetçi filtresini partisinin giriş kısmına taktı ve filtrelemeyi iyi yapmaya çalışıyor.

O bizim soramadığımız, "Daha önce neden yapmadın" sorusuna yol arkadaşlarının da kendisi gibi muhatap olmaması için.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları