Bir manşet çöpe nasıl gider

Yayın Tarihi: 25/01/16 08:26
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Davos'tan mutlu döndü.

Nereden mi biliyorum?

Biliyorum çünkü dönüşünde kendisini Ercan'da karşılayan basın mensupları arasındaydım.

Davos'ta yaşananlardan son derece memnun olduğunu ve Kıbrıs Türk halkı açısında son derece verimli geçtiğini defalarca söyledi Cumhurbaşkanı basın toplantısında...

Sonuç itibarıyla Davos'ta Cumhurbaşkanı Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile ayaküstü olmak üzere tüm garantörlerle görüşmüş olduğunu öğrendik.

Halbuki biz akşam saatlerine kadar bize gelen ihbarlar ve yaptığımız telefon görüşmelerinden anladığımız şey, gayrı resmi de olsa, Davos'ta bir beşli bir görüşmenin yapıldığı, Amerika Birleşik Devletleri temsilcisinin de olduğu bir ortamda Türkiye, İngiltere, Yunanistan, Kıbrıs Türk Toplumu ve Kıbrıs Rum toplumunun bir araya geldiğini iddia ediyordu.

Teyide muhtaç bir haber yazdık ve resmi bir teyit almak üzere kolları sıvadık. Böylesi bir haberin Rum tarafındaki yansımalarını hayal ettik.

Ortalık kaynayacak yarın diye için için sevindik.

Hatta toplantının nasıl geliştiği ile ilgili ayrıntılar bile anlatıldı. Görüşmenin gayrı resmi olduğu ve "gelin bir şeyler içelim" diyerek oluşturulduğu detayları bile verildi.

Kaynaklarımız böyle bir haberin çıkması sonrası yansımaların çözüm sürecini hızlandıracağını düşünmüş ya da tam tersi çözüm sürecini baltalayacağı için yayınlanmasını istemiş olabilir şüphesi ile elimiz bir türlü varmadı.

Nasıl teyit ederiz diye düşünürken, günlerden Pazar ve havanın bu denli soğuk olmasına aldırış etmeden, Ercan'ın yolunu tuttuk sevgili Ulaş Barış ile birlikte.

Cumhurbaşkanı'nın Davos'taki görüşmelerini dinledik basın toplantısında, sonra da sorularımızı sorduk.

Dilimiz varmadı ama yine de dolaylı sorularla Cumhurbaşkanı'nın bir beşli görüşme formatında bir buluşma gerçekleştirip gerçekleştirmediğini anlamaya çalıştık. Sorular dolaylı olunca tabii cevaplar da o derece dolaylı oldu haliyle.

Doğrudan sorup da herkesin duyacağı şekilde istediğimiz yanıtı almamız durumunda da haber atlatma hevesimiz kursağımızda kalacağından, basın toplantısı sonrasını bekledik ve arabasına doğru giderken Cumhurbaşkanı Akıncı'yı yakalayıp bu sefer sorduk. Beşli bir görüşme oldu mu Sayın Başkan?

Olmadığını samimiyetle söyleyince, bizim manşet haber de çöpe gitmiş oldu.

Halbuki ne güzel de bir başlık hazırlamıştık.

"Gayrı resmi de olsa, beşi bir yerde" diyecektik. Beş liderin de fotoğraflarını koyacaktık.

Ne güzel olacaktı.

Olmadı ve bir manşetlik haber böyle çöpe gider.

Bir daha ki sefere ve en yakın zamanda böyle bir manşet atmak dileği ile herkese iyi haftalar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları