Bayram değil seyran değil, Fatih Terim bizi niye öptü?

Yayın Tarihi: 03/02/16 07:57
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Hiç merak edeniniz oldu mu, Fatih Terim'in aniden Kıbrıslı olduğunun aklına gelmesinin nedenini. Daha önce yok muydu Kıbrıslı Türk futbol takımlarının Türkiye'de maç yapma sorunu. Ya da Türkiye takımlarının Kıbrıs'ta hazırlık kampı yapamama durumları yeni gündeme gelen bir vaka mıydı? Yoksa Fatih Terim ilk kez mi duyuyor bu anomaliyi?

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun BAL Ligi tartışmaları sırasında Fatih Terim Kıbrıslı olduğunu bilmiyor muydu?

BAL gibi de biliyordu.

Babası 1940'lı yıllarda Adana'ya göç eden Kıbrıslılardandı.

Babasının çok yakın arkadaşı olan bir Kıbrıslı Türk daha vardı. Onun oğlu ile Fatih Terim şu sıralar pek yakın arkadaş.

Fatih Terim'in babası ile onun babasının kader birliği edip Kıbrıs'tan Adana yollarına düştüğü yakın arkadaşı Serdal Adalı'dan başkası değil.

Fatih Terim'in KKTC standını ziyaret edip, Kıbrıslı oluşunu hatırlamasının arkasında yakın dostu Serdal Adalı'nın KKTC'deki otel yatırımının bürokratik engellere takılmasından başka bir şey olmadığını duyuyoruz.

Yayınlanan fotoğrafa bakarsanız zaten Fatih Terim ve Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu haricinde Serdal Adalı'nın da karede olduğunu görürsünüz. Tabi flaşlar Fatih Terim üzerine patlayınca Serdal Adalı'yı fark etmemek doğal tabi ancak resmin ve ziyaretin asıl kahramanı Serdal Adalı.

Serdal Adalı, Adalı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanıdır. O da aynen Fatih Terim gibi Kıbrıs kökenli bir ailenin çocuğudur. Kıbrıs'tan Adana'ya göç etmiş ve Adanalı oluvermiş.

Turizm işiyle iştigal eden Adalı Holding'in Sheraton'un işletmesine verdiği otelleri var. Medyatik bir abimiz olan Serdal Adalı, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın bir numaralı sanık olduğu ünlü şike davasında 12 Temmuz 2011'de "Şike yapmak" suçlamasıyla gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklandıktan sonra yaklaşık 5 ay Metris Cezaevi'nde tutuklu kalmıştı.

Kıbrıs'ta da bir otel yatırımı yapma düşüncesi olduğunu birkaç yıl önce duymuştuk. Türkiye Jokey Kulübü Başkanı sıfatıyla da KKTC'ye çok defa ziyaret etmiş olan Serdal Adalı, KKTC'deki yatırımları için siyasilerden defalarca destek istediğini biliyoruz.

Öğrendiğimiz kadarıyla Serdal Adalı'nın KKTC'deki otel projesi Hazreti Ömer Türbesi yakınlarındaki arazide hayat bulacaktı. Söz konusu arazi İrsen Küçük Hükümeti zamanında Baştaşlar İnşaat'a yatırım için tahsis edilmiş, daha sonra CTP-DP hükümeti döneminde ise arazi Baştaşlar'ın yatırım yapmaması nedeniyle ellerinden alınmış ve Adalı Holding'e kiralanmıştı. Baştaşlar bunu hazmedemeyerek işlem yapan Turizm Bakanlığı'nı mahkemeye vermiş ve ara emri alarak konuyu kilitlemişti. Ardından Serdal Adalı ara emrini alan Baştaş İnşaat'a davadan ve arazideki haklarından vazgeçmesi için 2 Milyon Euro civarında bir para ödediği öğrenildi. Ancak Baştaşlar'ın Hazreti Ömer civarındaki denize nazır paha biçilmez devlet arazisini Serdal Adalı'ya devredebilmesi için Turizm Bakanlığı'nın onayı ve oluru gerekiyor.

Fatih Terim'in KKTC standını ziyareti, Terim'in Kıbrıslılığını hatırlaması ve Türkiye'deki takımların KKTC'de kamp yapması için girişim yapacağını deklare etmesinin nedeni Kıbrıs sevgisi olduğunu düşünenler, aslında konunun Terim'in yakın dostu Serdal Adalı'nın Hazreti Ömer'deki arazi tahsisinin gerçekleşmesi için Turizm Bakanlığı onayı ve Baştaşlar'a ödediği 2 Milyon Euro'nın boşa gitmemesi olduğunu bilsinler.

İşte Bayram değil seyran değil Fatih Terim bizi niye öptü? Sorusunun yanıtı.

Yanıtı olmayan soru ise Adalı'ya Sucuoğlu'nun nasıl bir yanıt verdiğidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları