Faiz Bey derdimizi anlamadı, anlatalım

Yayın Tarihi: 05/02/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Birkaç gündür, Fatih Terim'in KKTC Standı'nı ziyareti ve yanındaki konuğu ile ilgili köşe yazım ile başlayan tartışma dün yüce Meclis çatısı altına taşındı.

İzlerken ülkenin değerlerinin nasıl bazı yatırımcı görünümlü çantacılar tarafından rant kapısı haline geldiğini gördük.

Bu tabi ülkemizde yeni bir olay değil. Bu turizm arazilerinde de yapıldı, sanayi arsalarında da.

Birileri siyaseten yakın buldukları ile bu işleri pişiriyor. Sonra da elinde çanta devletin arazisini hava parasına satmaya çalışıyor.

Bugüne kadar bu operasyonlardan haksız yere devletin ensesinden kazanılan paraları bir araya getirsek, bugün ne fazla mesai ödeme sorunumuz olurdu ne de başka bir mali sıkıntı.

Hele hele bir ekip var ki, hiç bir kuruş yatırım yapmadan, devletten aldığı arazileri başkasına sata sata bir servet elde ettiler.

Bugün gidip zaman zaman kahvelerimizi yudumladığımız bir beş yıldızlı otelin yapıldığı arazi ilk önce bu arkadaşa verilmiş, o bildiğimiz yöntemlerle hava parasına araziyi gerçek bir yatırımcıya devretmiş, parayı cebe indirdikten sonra da başka bir arazi peşine düşmüş. Almış da. Şu anda gündem de olan araziye de ortak bu abimiz.

Sonra da Bakan Faiz Sucuoğlu diyor ki, bir yatırımcı arazi üzerindeki hakkından vazgeçmiş ve davayı geri çekmiş.

Bu kadar hırsla ara emirleri peşinde koşan mahkemeler susa durduran bu ekip aniden arazideki sözde haklarından vazgeçiyor.

Bakan'a soruyorlar yüce meclis çatısı altında, bu yazılan rakamlar doğru mu diye, yazdığımız 2 Milyon Euro'yu soruyorlar, o da "Rüşvetin belgesi olmaz" diyor.

Faiz Sucuoğlu bütün arkadaşlarını seferber etmiş, "Rasıh benim üzerime bu kadar niye geliyor diye"

Telefonumu biliyor sorabilir ama aracılarla haberleşmek istediği için ben de medya aracılığı ile kendisi ile haberleşeyim madem.

"Benim sizin üzerinize geldiğim falan yok sayın Bakan. Ben sadece ülkemin kıt olan değerli arazilerinin çantacılar tarafından haksız kazanç için kullanılmasına ve gerçek yatırımcıların önünün tıkanmasının üzerine gidiyorum. Siz de aynını yaptığınız takdirde sizinle gayet güzel anlaşırız. Aksi olursa da mecburen kapışırız. Aynı şekilde Serdal Adalı ile bir meselem de yok. Önemli bir yatırımcı ancak çakalların eline düşmüş. Düşürmeyin sayın Bakan. Yatırımını yapsın. Hatta rüştünü ispatladıktan sonra ona bir arazi daha verin bence. Ona da yapsın. Ha bir şey daha sayın Bakan. 12 yıl ellerinde devletin arazisini tutup da buna internet üzerinden müşteri arayanları bir bir ortaya çıkarmak ve onların elinden bizim olan bu arazileri çatır çatır almak da sizin en önemli göreviniz olmalı. Bu görevinizi yerine getirirseniz, sizinle çok güzel anlaşırız. Ha yapmaz ve görevinizi ihmal ederseniz. Sizinle papaz olmak durumunda kalırız. Meselenin özü budur. Fatih Terim ile ilgili yazdıklarıma çok üzülmüşsünüz. Üzülmeyin. İşinizi yapın"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları