Pazar düşünceleri

Yayın Tarihi: 21/02/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

İngiltere Hükümeti Avrupa Birliği ile yaptığı 40 saatlik müzakere sonucunda Büyük Britanya'nın Avrupa Birliği içerisinde kalması şartıyla ülkenin Avrupa Birliği içerisinde imtiyazlı bir konum elde etti.

Neden mi önemli?

Önemli çünkü Türkiye'ye sürekli olarak teklif edilen imtiyazlı ortaklığı, İngiltere tam üye olmasına rağmen tercih ediyor. Öte yandan Kıbrıs ile ilgili meselelerde Avrupa Birliği içerisinde derogasyonlar ve farklılıklar olamayacağını söyleyenler, müzakere ile Avrupa Birliği içerisinde her türlü haltın olabildiğini görmüş oldular. Önemli bir gelişme anlayacağınız.

***

11. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, "konu artık hükümetin uhdesinde. Hükümet çözecek" dedikten ve Başbakan Ömer Kalyoncu'nun bir de Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile su konusunu görüşmesi şeklinde alınan Bakanlar Kurulu kararının ardından Talat'ın dün sabah apar toprar İstanbul'a gitmesi ve Tarabya-Yeniköy arasındaki o muhteşem köşkte Erdoğan ile görüşmesi biraz garip geldi. Ama önemli tabii. Bir de sonucu öğrenebilsek iyi olacaktı. Aylardır süren su krizi ile sabrımız zaten ölçüldü. Bir iki gün daha bekleriz.

***

Umberto Eco ile sevgili hocam Prof. Dr. Nilgün Abisel'in "Al şunu oku deyip, elime tutuşturduğu" delikli tuğla büyüklüğündeki "Gülün Adı" romanı sayesinde tanıştım. İlk başlarda Eco'yu anlamaya çalışmak doğrudan eziyet gibi geliyor ancak, dünyanın en önemli düşünce insanların biri olarak kabul edilen Eco'nun düşünce şekli ve yazım tekniğini bir nebze olsun kavrayınca, dünyasına giriyorsunuz ve tadına doyum olmaz metinler, betimlemeler ve tasvirler deryasına dalıyorsunuz. Ölümü çok üzdü gerçekten.

***

Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu projesi ikinci gününü tamamladı. Bugün final günü. Böylesine güzel, anlamlı ve ülke için bu denli bir organizasyon belki de ülkemizde ilk defa gerçekleştiriliyor. İşin en önemli kısmı bana göre, herkesin elbirliği ile bu projeye sahip çıkması ve gerçekleşmesini olanaklı kılması. Kimileri çok, kimileri ise karınca kararınca ama el birliği ile. Organizasyon müthiş ama bence en müthişi herkesin ucundan tutması.

Emeği geçenler ve organizasyonun liderliği yapan dostlara, bu ülkenin bir evladı olarak sonsuz teşekkürler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları