Educated Guess

Yayın Tarihi: 22/02/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

II. Cumhurbaşkanı Talat muradına erip TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü görüşmesine de, o görüşmenin sonucunda ortaya çıkan tablo anladığımız kadarıyla kimsenin muradına ermesine yeterli olacak bir tablo olamadı.

Huber Köşkü'nde iki devlet adamı arasında neler konuşuldu, hangi ifadeler karşılıklı olarak ortaya kondu bilinmez ama Talat'ın dün sabah TAK'a yaptığı açıklamayı defalarca okumama rağmen net bir sonuç alamadım.

Sayın Talat ise telefonlara yanıt vermemek konusundaki ısrarı nedeniyle de iletişimimiz bu açıklama ile sınırlı kaldı ne yazık ki.

II. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Sayın Talat'ın bilgi kirliği olduğu şeklindeki sitemine tüm kalbimle katılırken, bilgi kirliliğinin asıl nedeninin iletişimi kamuoyu ve medya ile koparan siyaset adamları olduğu bilgisini de eklemek isterim.

Siz bu yazıyı okurken UBP'nin su konusundaki metne imza atılması ile ilgili verdiği sürenin sonuçlanmasına yaklaşık 48 saat kalmış oluyor.

Talat ise topu hükümete attı.

Yani bugün ya da yarın Başbakan Ömer Kalyoncu'nun Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi gerekiyor. Görüşüp su metni ile ilgili CTP Parti Meclisi'nin tepkisine neden olan pürüzleri ortadan kaldırması gerekiyor.

Ama diğer taraftan Talat'ın açıklaması üzerine bir açıklama yapan UBP'nin önde gelen figürlerinden Sunat Atun ise, metnin aynen imzalanması yönünde partisinin bir tavrı olduğunu ve imzalanmaması durumunda hükümetin manasını yitireceğini ifade etti.

Şimdi birileri bize neler olduğunu anlatacak mı yoksa, Çarşambayı mı bekleyeceğiz.

Bu arada Talat'ın Erdoğan'dan su konusunda talep ettiği siyasi destek konusunu pek anlamadım doğrusu.

Siyasi destek derken, Talat'ın Erdoğan'dan, Davutoğlu ve Türkeş'e, CTP Parti Meclisi'nin taleplerini yerine getirmeleri için baskı yapmasını talep ettiğini anlıyorum ama bir cumhurbaşkanından, hükümetine siyasi baskı yapmayı talep etmek ne kadar doğru olur? Doğru olup olmadığını bir yana bırakalım, bunu o cumhurbaşkanı ne kadar dikkate alır ve nezaket sözleri sonrasında bu talep karşısında ne kadar istekli bir şekilde harekete geçer.

Talat'ın açıklamasında yer alan "Ekonomik Protokole çok önem veriliyor" cümlesi de kendi içinde çok anlam barındırır bana göre.

Su konusu çözümlense de hemen peşi sıra gelecek olan Ekonomik Protokol en az su kadar tartışılacak gibi görünüyor.

Talat bu tartışmaları önlemek için önceden bu konuyu eski refiki ile Huber Köşkü'nde istişare etmiş gibi görünüyor. Ancak sonucun ne olduğunu bilmiyoruz tabii.

İngilizce de "educated guess" diye bir ifade var. Tam karşılığı yok ama "bilgiye dayalı tahmin", ya da "akıllı tahmin" diye çevrilebilir.

Benim "educatedguess"im bu su konusunda işlerin bulunduğumuz noktadan farklı bir noktaya gitmediği şeklindedir.

Yani Çarşambaya kadar gerim gerim gerilmeye devam edeceğiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları