Hükümet su aldı bir kere

Yayın Tarihi: 25/02/16 08:01
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Herhalde başka bir ülkede bu kadar hızlı bir şekilde hükümetler bozulma aşamasına gelip, sonra da uçurumun kenarına gelip yıkılmaktan kurtulmaz.

Sanırım hiçbir ülkede koalisyon ortakları birbirleri ile bu kadar uzun süre restleşip, daha sonra da aynı masanın etrafına oturup ülke için ortak kararlar almaya devam edemezler.

Zaten normal bir ülke olsak bir başka ülke ile yapılacak bir anlaşma, hükümetin devam edip etmeyeceği noktasında belirleyici olmaz.

Bunları söyledikten sonra gelelim dünkü gelişmelere ve hükümetin varsa geleceği ile ilgili düşüncelere.

UBP dün CTP'den hiçbir şekilde bahsetmeden, hükümete ve hükümetin başı olan Başbakan Ömer Kalyoncu'ya yüklenerek, hükümetin sona erdiğini üstü kapalı bir şekilde de olsa deklare eden bir açıklama yaptı.

Açıklamanın satır aralarını okuduğunuzda, ya da açıklamada geçmesi gereken ancak geçmeyen sözcükleri bulmaya çalıştığınızda, UBP'nin aynen aynı şeker ve aynı simit ile yeni bir helva yapma seçeneğini açık tutmaya çalıştığını görürdünüz.

Daha anlaşılır ve düz bir ifadeyle hükümetin bozulması durumunda tek seçeneğinin Demokrat Parti olmaması için yeni ve Ömer Kalyoncu olmadan bir CTP-UBP hükümeti kurulması için önlemini aldı.

Buradaki tek sorun, su protokolüne imza koyacak bir CTP'li vekile hükümete kurma görevini verdirmekti. Minareyi çalan kılıfını hazırlayacaktı tabii.

Ancak alt alta konduğunda Ömer Kalyoncu'yu yeme operasyonu sonucuna ulaşılabilecek gelişmeleri, bir tek görenler, UBP ile CTP yetkileri değildi tabii ki.

Hükümetin devamından yana olan bazı vekiller ile hükümete adını veren Başbakan Kalyoncu da bu operasyonu gördü. O vekillerin de yardımı, yapılan telefon diplomasisi ile birtakım nüans ayarları su metni üzerinde yapılıp mutabakata varıldığı ve krizin önlendiğini görüyoruz.

Peki bundan sonra ne olur?

Daha önce de yazdım şimdi de ifade edeyim, hükümetin su konusunda yaşadığı kriz, önünde kriz yaratabilecek potansiyele sahip konularla kıyaslandığında, enfiye gibi gelir.

Bir başka ifadeyle su konusunda bu kadar ters düşüp restleşen ortaklar, ekonomik protokolün içeriğindeki özelleştirme unsurlarını görünce restleşmek değil, birbirlerinin gırtlaklarına sarılacaklarından emin olabilirsiniz.

Yani az önce bahsettiğim yeni hükümet arayışları bugün başlamayacak belki ama kısa bir süre sonra başlayacak ve de sonuçlanacak.

Ha bu yeni bir CTP-UBP hükümeti mi olur, yoksa, UG dörtlüsünün duruşu ile 26 kritik aritmetiğe rağmen bir UBP-DP hükümeti mi olur bilinmez ama öyle görülüyor ki bu hükümet su aldı ve çok uzun olmayan bir süre sonra alabora olur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları