Halkın Partisi bu boşluğu dolduracak

Yayın Tarihi: 22/03/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Dünkü yazımda meclisteki istifalarla oluşan meclis içi muhalefet boşluğunu, doğanın boşluk tanımayacağı ilkesinden hareketle, bir başka gücün dolduracağını ifade etmiştim. Bu gücün meclis içerisinde olmadığını ve meclis dışından gelip muhalefet yapacağını anlatmıştım.

Bunu biraz açmak gerektiği konusunda arkadaşlardan aldığım telkinlerle konuya devam etme gereği duydum.

Meclis dışında bulunan muhalif siyasi partiler var elbet. Ancak şu anda bu boşluğu doldurabilecek ana akım siyasi parti olmaya namzet Halkın Partisi var.

İstifalar ve meclisin ana muhalefetsiz kalacağı ile ilgili yüksek olasılık, Halkın Partisi'ne yarıyor gibi basit bir lisanla da anlatılabilir konu, detaya da girilebilir.

Geçtiğimiz hafta sonu batı bölgelerinden birinde bir restoranda yemek yiyordum. Yan masaya kulak misafiri oldum.

40'lı yaşlarının içinde olduğunu tahmin ettiğim üç erkek yan masada yemek yiyorlar ve yaptıkları bahisleri birbirlerine anlatıyorlar. "Benim bet tutu ve şu kadar para kazandım" diyen de vardı, "Benim bet ya falanca maçtan dolayı yattı" diyen de.

Ama sonra söz dönüp dolaşıp Kudret Özersay'ın bet ofislerini kapatacağına geldi ve varılan ortak sonuç, "Kapatsın beytambalları" şeklinde oldu.

Yan masaya laf attım. "Kapatamaz" diye.

"Kapatacak Rasıh Bey göreceksiniz. Kapatsın. Bu ülkeye büyük bir hayrı dokunur" dediler.

Şimdi bet ofislerin kapatılacağı ile ilgili tartışma elbet büyük. Kimileri benim konuşmayı fişekleyip kararlılığı içmek için attığım laf gibi, "Kapatamaz" diyor, kimileri ise, "kapatacak" diyor. İki grubun ortak yaklaşımı ise, "Kapatmalı" şeklindedir.

Belli ki, Özersay ve ekibi bu konuda bir kamuoyu yoklamasına benzer bir çalışma yaptırmış ve onun sonucuna göre hareket ediyorlar.

Bir şey bildiğimden değil, ama bu kadar olabileceğine inanmayanların bile destek verdiği bir vaat başka türlü çıkmaz diye düşünürüm.

Hep aynı şeyi tekrar tekrar söylüyorum. Ama kimse dinlemiyor gibi duruyor.

Şu anda hükümet ile muhalefetin her hatasının Halkın Partisi'ne yaradığını, Özersay ve arkadaşlarının aslında hiçbir şey söylemeden, evlerinde oturarak, yapılan hataların kendilerine puan kazandırmasını seyretseler bile ilk seçimde Mecliste ciddi bir temsil hakkına sahip olacakları kesindir.

Bunun nedeni, Özersay'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısı değil, etrafındaki insanlar da değil.

Tamamen mevcut siyasetin içinde bulunduğu durumdur.

Ama siyaset dediğin şey, boşluğu görmek ve ona göre davranmak değil midir?

Halkın Partisi boşluğu iyi görüyor ve kuvvetle muhtemel de gerek muhalefetsizliğin ve iktidarsızlığın boşluğunu sağlam dolduracak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları