Yalancı ve ırkçı Sokrates

Yayın Tarihi: 27/03/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Limasol'daki Kıbrıslı Türklerin oturdukları eski Kıbrıs Türk evlerinde atılmak istemeleri ile ilgili haberimiz büyük ilgi gördü. Sağolsun Cumhurbaşkanı bunu ilk önce Birleşmiş Milletler seviyesinde gündeme getirdi ve Eide'ye endişelerini dile getirdi. Konuyu ayrıca yarın planlanan Liderler görüşmesinde gündeme getireceğini ifade etti.

Sorduğu soru önemliydi?

Neden şimdi?

Yasadışı bir durum varsa neden şimdi bu insanları rahatsız etme ihtiyacı duyuldu?

Sanırım bu soruların yanıtını Pazartesi günkü görüşme sırasında alacak ve biz de sayın Cumhurbaşkanı'ndan öğreneceğiz.

Cumhurbaşkanı'ndan öğreneceğiz diyorum çünkü, Rum basınından okuduklarımıza göre Rum İçişleri Bakanı alenen yalan söylüyor.

Rum İçişleri Bakanı Sokrates Hasikos'a Limasol dönüşü ulaşmaya çalıştık. Ofisinden ve cep telefonundan defalarca aradık.

Yanıt vermedi. Neden vermediğini şimdi anlıyoruz. Çünkü yalan söyleyecekti. Yalan söylerken gelebilecek diğer sorulara karşı da hazırlığı yoktu. Onlarla ilgili de muhtemelen yalan söyleyecekti.

Haiskos'un yalan söylediğine nereden mi kanaat getirdim?

Çünkü adam Rum medyasına yaptığı açıklamada, Türk tarafındaki gazetenin iddia ettiği gibi Kuzey'de mala sahip oldukları için evlerden çıkarıldıkları iddiası yalandır" anlamına gelen birşeyler söyledi.

Halbuki elimize geçen ve Kıbrıslı Türklere yapılan tebligatta aynen "işgal altındaki Güzelyurt'ta eviniz olduğunu tespit ettiğimiz için..." diyerek gerekçe gösteriliyor.

Sokrates ya kendi medyasına yalan söylüyor, ya da evden çıkarmak istediği kendi yurttaşlarına.

Neticede ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Sokrates yalancı.

Açıklamasının diğer bir bölümünde, "yasalar gereğince" ve "Kıbrıslı Rum" hak sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanması için yapıldığını öne sürdü. Hani Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk diye bir ayırım yoktu. Herkes Kıbrıs Cumhuriyeti yurttaşıydı.

Bu Sokrates'i aynı zamanda "ırk ayrımcısı" da yapmaz mı? 20 yıldır orada yaşayan Kıbrıslılar'ı, sırf Türk ya da Roman diye kendilerine tahsis edilen evlerden atıp, sonra da Ortodoks ve Elen olan Kıbrıs Cumhuriyeti yurttaşlarını yerleştirmek başka nasıl tarif edilir?

Üstüne üstlük bu insanlar Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinden hep iyilikle ve memnuniyetle bahsederlerken. Defalarca bize, "Biz burada yaşamaktan ve bize gösterilen muameleden şikayetçi değiliz. İşte bu son tebligat bizi şoke etti ve çaresiz bıraktı" dedikleri halde.

Antik Yunan felsefesinde, Sokrates bazı Atinalılar tarafından şehrin tanrılarına inanmayışı ve gençlerin ahlakını bozması gerekçesiyle suçlanışını, Atina demokrasisi tarafından yargılanışısırasındaki savunmasını anlatan "Sokrates'in Savunması" adlı eser çok önemli.

Ancak bizim İçişleri Bakanı Sokrates'e baktığımızda savunulacak bir tarafı yok gibi görünüyor.

O yüzden. Sabırla Anastasiades ile Cumhurbaşkanı Akıncı arasındaki diyalogta ortaya çıkacak neticeyi bekleyeceğiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları