Eğitimde böyle kafaları istemiyoruz

Yayın Tarihi: 30/03/16 07:46
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Elhamdülillah Müslümanım.

Allah'ın kulu olduğumu bilir, peygamber Hazret Muhammed'in de onun kulu ve elçisi olduğuna inanırım.

Kendimce ibadetimi yapar ancak fırsat bulduğumda da rakımı içerim.

Allah'ın günahkar kullarından birisiyim anlayacağınız. Allah izin verirse daha da günah işleyeceğim.

Tüm bu saydığım özelliklerim, Tahir Gökçebel'in skalasında beni de potansiyel intihar bombacısı yapıyor herhalde.

Oysa kimseye bir zararım yok. Allah ile kendim arasında kendimce bir bağ kurmuş zavallı bir adamım.

Tahir Gökçebel gibi tahrip gücü yüksek pimi çekilmiş bir nükleer bomba gibi ülke eğitimini havaya uçurup, ülke geleceğini ortadan kaldırmaya çalışmıyorum.

Öğretmen sendikası başkanlığımı kullanarak, müfredatı diğer okullar gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ve öğretmenlerinin yine aynı bakanlık tarafından atanan bir okulu, bomba ile değil belki ama en az onun kadar yaralayıcı ve imha edici sözlerle yerle bir etmeye çalışmıyorum.

"İlahiyatta geleceğin canlı bombaları yetiştiriliyor" dedi adam.

Şimdiye kadar öğretmen sendikalarının çeşit bin türlü açıklamasını ve eylemini izledik.

Ama bu açıklama ile Gökçebel, cehalet, ırkçılık ve islamofobi kokan, üstüne üstlük Avrupa standartlarında yargılanmaya müsait öyle bir laf etti ki, kendini bile aştı bu sefer.

Dil sürçmesi diye düşündüm ilk başta. 24 saat bekleyip, "açıklamam amacını aştı" türünden peşi sıra gelen bir açıklama çıkar diye bekledim. Gelmeyince, söylediği hastalıklı laflarının arkasında olduğunu anladım.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, ki bu sendikanın da üyesi olmuş bir öğretmendir, temaslarda bulunmak için gittiği İngiltere'den yerinde bir açıklama yaparak Tahir Gökçebel'den bir özür istedi.

Bana göre özür yetmez. İstifa lazım.

Hem de sadece sendikadan değil, öğretmenlik mesleğinden de ayrılması gerekir arkadaşın. Eğitim sisteminin karar verme süreçleri içinde böyle kafaları istemiyoruz.

Her İslam dinine mensup kişiyi ya da dini bir okuldan mezun olanı kendi kendini havaya uçurup yanında birçok kişiyi öldürecek potansiyelde görebilen bir zihniyetin okullarımızda yeri olmadığını benim söylememe gerek var mı bilmiyorum.

Düşünün birkaç çocuk sokakta oynuyor. "Sen hangi okula gidiyorsun?" diye birbirlerine sordukları soruların karşılığında, içlerinden bir tanesinin, "Ben Hala Sultan İlahiyat Koleji'nde okuyorum" yanıtı verse, diğer çocukların, Tahir Gökçebel'in kelimelerle tarifini bulamadığım açıklaması sonrasında, o çocuğa hangi gözle bakacaklar acaba?

Bunu düşündü mü, terör üzerinden siyaset yapmaya çalışan ve bunun için masum çocukları bile alet edip ötekileştirmekten dahi kaçınmayan bu adam? Sanmıyorum.

Tahir Gökçebel derhal istifa etmeli ve Meclis artık bu tür söylemlerin önüne geçecek bir takım yasalar geçirmeli ki, herkes ağzını toplasın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları