Erhürman mukayeseleri

Yayın Tarihi: 12/04/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Konu neydi hatırlamıyorum. Hafızamı çok zorladım. Google'ın hafızasını da zorladım ama bulamadım.

Türkiye Başbakanı Bülent Ecevit idi. Yanılmıyorsam Hürriyet Gazetesi bir belge ele geçirmiş, yayınlamış, Başbakan'ı biraz zor durumda bırakmıştı.

Başbakan bir açıklama yaparak, "Gazeteye ve gazeteciye kızmıyorum. Onlar işlerini yapmış. Kızgınlığım bu belgenin basının eline geçmesine neden olan zafiyettir" demişti.

Bu konuştuğum 90'lı yıllar Türkiye'si.

Bugünün KKTC'sine baktığımız zaman ise Başbakan, Kıbrıs Postası için "maksatlı yayın yapıyor" diye konuşuyor. Önüne gelene de "haber yalan" diye de demeç veriyor.

Allahtan CTP'de aklı selim sahibi bir Genel Sekreter de var da, kendimizi, "yahu bu Başbakan ısrarla haberimizin yanlış olduğunu söylüyor. Acaba bir yerde hata mı yaptık. Gözümüzden bir şey mi kaçtı" derken bulmuyoruz. Biz haberimizden eminiz, belgeler de mevcut ve yayınlıyoruz ama koskoca Başbakan böyle söyleyince insan ürperiyor tabi.

CTP Genel Sekreteri, Tufan Erhürman, aynen rahmetli Ecevit benzeri bir yaklaşımla, "Parmağımın arkasına saklanmıyorum Kıbrıs Postası ciddi bir gazetedir ve yayımladığı belgeler doğrudur. Takdir ediyorum" diye konuşması ve "Bizim önerimizde DPO'nün lağvı vardır. Kıbrıs Postası'nın belgesi doğrudur"

şeklinde devam etmesi sayın Başbakan ile kıyasla takdire şayandır.

Hele hele, Sayın Doğuş Derya'nın DPÖ'nün lağvedilmesi önerisinin KKTC Başbakanlık'tan Türkiye'ye gönderildiği şeklindeki haberinizi, "UBP'li bir Müsteşar vardı, müşavir yaratmayalım diye görevden almadık. DPÖ ile ilgili öneriyi o dosyaya koydu Başbakan'ın gözünden kaçtı" şeklinde çocukların bile güleceği yalanla kamuoyunun zekasıyla dalga geçmesi ile mukayese bile kaldırmaz.

Ne dedi Tufan Erhürman DPÖ ile ilgili?

"Şahsen DPÖ'nun lağvını gereksiz buluyorum" şeklinde tavrını net bir şekilde canlı yayında anlatan CTP Genel Sekreteri, İcraatın başının Başbakan olduğunu ve bu kararın onun tasarrufu olduğunu söyledi. Bu kadar net.

"Eğer limanlar konusunda doğru bir yap işlet devret modeli çıkarsa muhalefet etmeyeceğiz açıkça söylüyorum..." dediğinde de çok hoşuma gitti doğrusu. Her fırsatta söylüyorum, "Özelleştirme kötü değil. Kötü özelleştirme vardır"

Erhürman'ın özelleştirme konularında buna benzer bir yaklaşım içerisinde olduğunu görmek güzel.

İzliyorum da, CTP'de Birikim Özgür, Asım Akansoy, Erkut Şahali ve şimdi de Tufan Erhürman'ın yaklaşımları, kabul görüp, ortadan kaldırılmamaları halinde CTP'nin yeniden bir kitle partisi haline dönüşmesi ve ülkede siyasette söz sahibi olabilecek büyüklüğe erişmesine olanak tanıyacak yaklaşımlardır. Görmeyi arzuladığım hatta oy bile verebileceğim bir CTP ancak bu arkadaşlarla bir yere varabilir düşüncesi hakim olmaya başladı bende.

Arkadaşlar önünüzde Kurultay var, gereğini yapın ve partinizi kurtarın...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları