Sokmayın bu adamı buralara!

Yayın Tarihi: 15/04/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Yine ahbabımız Murat Gezici, o bitirim tavırları ve herkese bir şeyler öğretmek iddiasındaki üslubu ile ülkemize geldi ve bir anket sonucu ortaya attı.

Anket sonuçları ile ilgili itirazım yok. Halkın Partisi'ndekilere bu yazımın onların Gezici anketindeki konumları ile ilgili olmadığını peşin peşin ifade edeyim.

Yazım yine Gezici'nin gelip bu ülkede toplum mühendisliği, iradeyi yönlendirme çalışması yapması ve bunu hükümetin kurulmasına 48 saat kala, ülkenin çok sıkıntılı olduğu bir dönemde yapması ile ilgili rahatsızlığım ile ilgilidir.

Gezici'yi son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tanıdık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yine bu karakterin demokrasimize müdahalesini sorguladığımızda, sorularımıza hakaret ile karşılık verdiğini iyi hatırlarız.

Bugün yine geldi ve Golden Tulip Hotel'de bir basın toplantısı yaptığı anket sonuçlarını açıkladı.

Gezici anketine göre Halkın Partisi Yüzde 33, UBP yüzde 19, CTP yüzde 17, DP yüzde 11.5 ve TDP yüzde 5, 2 çıkıyor.

Rakamlarla ilgili bir şey söylemeyeceğimi ifade etmiştim. Benim derdim bu Gezici'nin buralara gelip ülkenin iradesini şekillendirme çalışması ve buna kimsenin ses çıkarmamasıdır.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay'ın yerinde olsam şöyle bir açıklama yapardım.

"Gezici araştırma şirketinin vardığı sonuçlar her ne kadar bizi parti olarak mutlu etse de kim tarafından finanse edildiği belli olmayan ve ne amaçla bu anketi yaptığı bilinmeyen bir şirketin aniden gelip ülke demokrasisine adeta müdahale edercesine kamuoyu yoklaması sonucu açıklamasını doğru bulmuyorum. Biz kendi pozisyonumuzu ve kamuoyundaki desteğimizi ölçmek istediğimiz zaman kendimizin tercih edeceği bir şirkete araştırma yaptırır, sonuçlarını da açıklayıp açıklamama kararını kendi içimizde veririz"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir aydınlatma şirketinin finanse ettiğini öğrendiğimiz Gezici anketlerinin finansörünün kim olduğu er ya da geç ortaya çıkacaktır. Bunu kimin finanse ettiğini yazmak da inşallah bana nasip olur. Murat Gezici yine çıkıp kendi prestiji için Kıbrıs'a gelip bir okka para harcayıp anket yaptığını anlatmasın. Özellikle bu dönemde yalan dinlemekten bıktım çünkü.

Murat efendi bir de gelip, Haziran ya da Kasım ayında erken seçim öngörmez mi? İyice ifrit oldum. Nasıl bir ankettir ki bu ülkede erken seçimin olup olmayacağını ve hangi tarihlerde olabileceğini öngörebilir.

Espri yapacak olsam, Müh. Murat Gezici, Müneccim Murat Gezici olarak anılmak istiyor herhalde diyeceğim ama bu Gezici operasyonlarının artık espri yapacak tarafı kalmadı.

Hükümet kurulmasına 48 saat kala erken seçimin tarihini tahmin etmeye çalışmak ve bunu açıklamak, ülkeyi olduğundan daha derin bir kaosa sürüklemeye çalışmaktan öte bir şey değil. Bu had bilmezi kim finanse ediyorsa bunu istiyor belli ki.

Ülkemizde bu işi pekala yapabilen birçok araştırma şirketi var. Prologue var, Red Border var, Kırmızı Kedi var, KADEM var... Var oğlu var. Bu herifi buraya niye sokarsınız, neden iradeyi şekillendirmesine müsaade edersiniz ve neden bu noktada sessiz kalırsınız anlamadım.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları