Sunday Express'in ölüsünün körü

Yayın Tarihi: 18/04/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

İngiliz basını normalde saçmalamaz. Saçmaladığında ise en alasında saçmalar.

İngiliz Sunday Express Gazetesi ki, günlük Daily Express Gazetesi'nin Pazar günü çıkan gazetesidir, Avrupa Parlamentosu'nun Türkçe'yi Avrupa Birliği resmi dili olmasını onayladığını yazdı. Yazarken de 508 milyon Avrupalı'dan Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği için tek bir oy çıkmayacağı halde, Avrupa Parlamentosu'nun Türkçe'nin Avrupa Birliği resmi dillerinden bir olmasını onayladığını yazdı.

Express'in Whitehall Editörü'nün biraz daha bilgili olması gerektiğini düşünürken, diğer taraftan da ülkemizde yazmak istediğini, sadece yazmak istediği için yazan ve gerçekleri her şekilde göz ardı eden meslektaşları aklımdan geçirdiğimde, her tarlada otun yanında başka unsurların bulunduğu gerçeğinin bizim meslekte de geçerli olduğunu bir kez daha hatırladım.

Express Editörü, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyesi olmaması gerektiğini düşündüğünden, UKİP Lideri Nigel Farage'dan da güzel bir açıklama almış ve haberine eklemiş.

"Türkiye Avrupa Birliği üyesi olmasın" fikrinin etrafında dönen haberini Avrupa Parlamentosu'ndan Kati Piri'nin kaleme aldığı Türkiye'nin ilerleme raporunda Kıbrıs ile ilgili bölümünde bulunan , Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades'in kendi ülkesinin resmi dillerinden biri olan Türkçe'nin, Avrupa Birliği'nin resmi dillerinden biri olması için Hollanda Dönem Başkanlığı'na başvuruda bulunmasının takdir edildiğini iade ettiği bir cümleden ibarettir, Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin oyladığı şey.

İngiltere'de bir ulusal gazetenin Whitehall Editörü olmak mühim bir şeydir.

Whitehall Londra'nın en ünlü caddelerinden biridir ve adını Büyük Londra Yangını öncesinde İngiltere Kralı'nın ikametgahı olan Whitehall Sarayı'ndan alır, ancak günümüzde bütün bakanlıkların bulunduğu caddedir ve Downing Street de bu caddededir.

Eminim Express Gazetesi'nin Whitehall Editörü, Avrupa Parlamentosu'nun oylaması ile Türkçe'nin resmi dil olamayacağını bilir, hatta Avrupa Parlamentosu'nun zaten böyle bir oylama yapmadığının da idrakindedir. Amacın farklı olduğu çok belli ancak, böyle bir habere de "Avrupa Parlamentosu Türkçe'nin resmi dil olmasını kabul etmesini dehşeti" diye başlık da atılmaz.

Türkçe'nin Avrupa Birliği'nin resmi dillerinden biri halinde gelmesi için Avrupa Birliği Konseyi'nin bunu kabul etmesi gerekir. Öyle Anastasiades'in önerisi ve Avrupa Parlamentosu'nun kabulü ile olmaz. Kaldı ki, AP böyle bir şeyi de oylamadı.

Ne diyeyim, Kıbrıs'taki sorunun çözümü ile ilgili bir adımı, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olarak kabul edilmesi ve Almanya'dan daha büyük bir nüfus ile Avrupa Birliği'ni domine edeceği ile ilgili kendi ya da faşist yaklaşımları ile ünlü gazetenin görüşlerini birbiri ile karıştırıp ortaya acayip bir kokteyl çıkarmaya çalışmak bir İngiliz ulusal gazetesine yakışmadığı gibi Whitehall Editörü diye ortalıkta dolaşan Marco Giannangeli'ye de en hafifiinden, "ölünün körü" den başka bir şey denmez herhalde.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları