LTB Vatikan, Harmancı da Papa

Yayın Tarihi: 03/05/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Biliyorsunuz sanırım. Roma İtalya'nın Başkentidir ancak Roma'da bir şehir devleti var. Adı da Vatikan'dır. Bu şehir devletinin başında ise bir Papa vardır. Vatikan'daki yasa ve kurallar daha çok dinidir ancak İtalyan yasalarına bağlı değildir. Ayrı bir de vergi sistemi vardır elbette.

Papa Vatikan adlı devletin mutlak lideridir, Devlet Başkanı'dır, Yasama yürütme ve de yargının başıdır. Ağzından çıkan her söz yasa hükmündedir.

Yani Papa aniden sabah erken kalkar ve "Sigaraya zam yapacağım" derse buna hiç kimse itiraz edemez.

Kulağa tanıdık geliyor değil mi?

Vatikan'ın etrafı kalın duvarlarla çevrilidir. Aynen bizdeki surlar gibi ama bakımlısından.

Vatikan'ın yerleşik nüfusu inanmayacaksınız ama 900 kişinin birazcık üzerindedir.

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin çalışan, ya da en azından bordrosunda bulunan nüfusu da aşağı yukarı Vatikan'ın nüfusu kadardır.

Papa'nın yerine bir başka papa seçileceğinden Papalık Sarayı'nın bacasından beyaz duman çıkar.

Lefkoşa Türk Belediyesi'nde de benzeri bir uygulama vardır, tek farkı çıkan duman sendikaların Belediye önünde yaktığı lasitklerden çıkan siyah dumandır.

Vatikan'ın 100 kişilik bir de ordusu vardır. Vatikan Ordusu'nda asker olabilmek için Katolik ve de İsviçre Vatandaşı olmak şarttır.

Lefkoşa Türk Belediyesi'nde 100 civarında olduğunu tahmin ettiğim üniformalı zabıtalar da bir nevi ordu gibidir ancak burada din mezhep ya da başka ülke yurttaşlığı aranmaz, parti sempatizanı olmak yeterlidir.

Üşenmedim araştırdım.

Bir paket Marlboro Sigara Roma'da 4.85 Euro iken, Vatikan'da bir paket sigara 6,3 Euro.

Yani Vatikan ile Lefkoşa arasındaki sayısız benzerliklere bir tanesini daha eklemek için en uygun yol Lefkoşa kentinde sigara alacaklara sigarayı biraz pahalı satmak.

Neden Papa hazretlerine, pardon, Lefkoşa Belediye Başkanı'na bu kadar yüklendiniz ki? Adam Şehir devletinde yapması gerekeni yapacak. Tabası olan 900 kişinin refahını sağlayacak.

Ucuz sigara içmek isteyen nasıl Vatikan'dan değil Roma'dan sigarasını alıyorsa, biz de Lefkoşa'dan değil, Gönyeli'den alacak.

Bu uygulamada bence hiçbir sakınca yok.

Tabi LTB Vatikan, Mehmet Harmancı da Papa ise.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları