Hükümetin ömrü kendi elinde

Yayın Tarihi: 08/05/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Nasıl ki istikrar kelimesi bir ara ciddi şekilde mundar olmuştu, bir önceki hükümet yüzünden Reform kelimesi de aynı şekilde fosseptik çukurundaki yerini aldı.

KKTC'de reform diyenlere artık gülüyorlar, gülmüyorlarsa da sinirleniyorlar.

Geçtiğimiz haftalarda kurulan ve güvenoyu alan UBP-DP Hükümeti'nin devasa reformlarla değil, küçük gibi görünen ama pratik ve hızlı sonuçlar getirebilecek ve etkisi vatandaş tarafından hızlı bir şekilde hissedilecek icraatlarla yola çıkması gerektiğini söyledik ve söylüyoruz.

İşte bu icraatlar, eğer gerçekleştirilebilirse hükümetin ömrünün ne kadar süreceğini tayin edecek.

Bu küçük küçük ama önemli işler başarılır ve halk da bunları hissederse bu hükümet 2018'e kadar gider görüşündeyim.

Koltuk meseleleri hükümet kurulup kabine oluşturulurken biraz sancılı da olsa çözüldüğünden yarı yolda bununla ilgili sorun yaşanması beklenmiyor. Bağımsızlar da devrede ve devreden çıkacak gibi de durmuyorlar.

O yüzden matematiksel bir sorun çıkmaz sanırım.

Uyum problemi de görünmüyor İdeolojk ayrılık da yok. Birinin siyah dediğine beyaz diyen çıkmıyor.

Hüseyin Özgürgün'ün Dışişleri Bakanlığı'ndan sonra üstlendiği ikinci kabine içi pozisyon Başbakanlık oldu. Farklı ve çok daha geniş, geniş olduğu kadar da ağır bir sorunluluk taşıyor. Ancak şöyle bir de avantajı var ki bunu görmeden geçmemek lazım. Şansı biraz da Başbakan Yardımcısı'nın, şu anda siyasette aktif olan kişiler içerisinde devletin çarklarını en iyi bilen kişi olması.

Pratik fikirler ile uygulama alanındaki cesarete, Başbakan ile Başbakan Yardımcısı'nın şu andaki görünen uyumu, büyük ve beklenmedik bir aksilik çıkmaması durumunda, siyaset kurumu da itibarını yeniden kazanma yolunda ilerleme sağlayacak diye düşünüyorum.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın, Kıbrıs Postası'ndan Ulaş Barış'a anlattığı projeye baktığımda devletten soğumamıza neden olan ve sosyal medyada en çok tıklanan konuları oluşturan Resmi Hizmet Aracı istismarı tamamen ortadan kalkıyor. O ortadan kalktığı gibi 1700 RHA'nın çalışma şeklini değiştirip merkezileştirerek milyonlarca TL tasarruf etmek üzere hazırlanıyor. 1700 araç 400'lere düşecek.

Seyrüsefer konusunda da insanlara nefes aldıracak pratk planları da olduğunu bildiğimiz hükümetin, hazırlık ödeneğinin yeni öğretmenlere de verilmesi çıkışı da alkış aldı.

Hükümet bu şekilde devam eder ve gerektiğinde tempoyu arttırarak bu gibi icraatlara imza atarsa ömrü uzun olur. Hatta halk 2018'den sonra da göreve gelmesine olanak tanır.

Ancak başarılı olmaz. Sendikalara ya da farklı baskı gruplarına karşı akılcı politikalar üretilip uygulanamazsa, iki partinin de ortadan kalkmasına kadar gidecek bir sürecin tetiği çekilmiş olur.

Hükümetin ömrü kendi elinde, icraatları yapar, bunları da doğru iletişim stratejileri ile halkla doğru bir şekilde paylaşırsa, ümitsiz dediğimiz, azınlık hükümeti diyerek aşağılamaya çalıştığımız bu hükümetin ciddi işler yapma potansiyeli var. İnşallah kullanır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları