"Baflılar ve diğerleri" dedik, demez olaydık..

Yayın Tarihi: 23/05/16 07:59
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
"Baflılar ve diğerleri" diye bir yazı yazdım ya dün, "Hay dilimi eşek arısı soksun" ya da "elim kırılsaydı keşke" diyeceğim ama can tatlı, insan kendi kendine beddua edemiyor.

Yazdığım yazı Baflıları Süper Lig'e uzun bir aradan sonra çıkan Baf Ülkü Yurdu ile ilgili desteğe teşvik etmek içindi.

Baflıların özel insanlar olduğunu, diğerlerinden farklı olduklarını anlatmaya çalıştım kendimi de işin içine katarak.

Bugün Güney Kıbrıs'ta seçimler yapıldı. Gün boyu seçimleri izledik. Sandıklar açılıp oylar sayılmaya başlayınca dünkü yazımda ifade etmeye çalıştığım Baflıların diğerlerinden farklı olduğu tezi ispatlanmış oldu ne yazık ki.

Bugünkü yazı yine Baflılar üzerine ama günümüz Baf'ta yaşayan ve Güney Kıbrıs Parlamento Seçimleri'nde oy kullanan Baf'lı seçmenlerle ilgili.

DİKO Lefkoşa, Girne, Mağusa, Larnaka ve Limasol'da üçüncü sırada seçimi tamamlarken, DİKO Baf'ta DISI ve AKEL'i geride bırakarak birinci çıktı.

Olacak iş değil.

"Baflılar ve Diğerleri" derken bunu kastetmemiştim ama anlaşılan o ki, Baf denilen kazada yaşayanlar illaki diğerlerinden farklı olmak durumunda.

Baksanıza, Irkçı ELAM Rum Meclisi'ine iki milletvekili ile girmiş bile.

Hem de Baflıların sayseinde.

Meclise girmekle kalmayıp, Rum Ulusal Konsey'de artık bir de sandalyesi var ELAM'ın.

Tekrar ediyorum Baflıların sayesinde. Ya da Baflıların yüzünden.

ELAM Lefkoşa'da yüzde 3,48 ile 8'nci sırada, Girne'de yüzde 3.29 ile yine 8'nci sırada, Mağusa'da 3,62 ile 7'nci sırada, Larnaka'da 3,28 ile 7'nci sırada ve Limasol'da yüzde 3,38 ile 8'nci sırada seçimi bitirirken bu 6 kazanın ortalaması ELAM'ı 3,60'lık barajın altında bırakıyordu ancak devreye Baf girdi.

ELAM Baf'ta yüzde 6,53 oyla seçimi o bölgede 5'nci bitirdi ve ortalaması yükselerek ülke genelinde 3,72'ye çıktı ve Rum Temsilciler Meclisi'ne 2 temsilci soktu.

Baflılara bakın siz hele.

DISI, Larnaka hariç bütün bölgelerde birinci çıkarken, Larnaka'da yüzde 1'lik bir farkla birinciliği AKEL'e bırakmak orunda kaldı. Baf'ta DİKO, ne AKEL bıraktı ne de DISI hepsini geçerek birinci sıraya otururken, ülke genelinde birinci çıkan ve seçimi kazanan parti DISI, Baf'ta üçüncü sırada kaldı.

Olacak iş değil. Baf seçmeni bütün ülke dengesini alt üst etti.

Sanki aynı ülke değil de farklı bir ülkenin insanı gibi davrandılar.

Baflıların diğerlerinden farklı olduğu tezimin bu şekilde ispatlanması beni derinden üzse de, yapacak bir şey yok.

ELAM Baflılar sayesinde Mecliste, DİKO'da Baf sayesinde nerden bakarsanız bakın 1-2 vekil fazladan çıkardı.

Baflılar ve diğerleri...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları