Akıncı yine Kıbrıs Türk Medyasını pas geçti...

Yayın Tarihi: 27/05/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Reuters, El-Cezire, AP, CNN, NTV vs. vs. Kathimerini, Fileleftheros ve bilmediğimiz fazlası. Hepsinin ortak özelliği Kıbrıs Türk Medyasının bir parçası olmamaları.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturdu oturalı, BRT'deki göstermelik ortak yayınımsı programın haricinde ne bir KKTC televizyonunun stüdyosuna girdi, ne de bir KKTC gazetesinin muhabir, yazar ya da editörü ile karşı karşıya oturup bire bir soru aldı.

Yaklaşık bir yıl boyunca, "Çok yoğunuz. Yabancı basından başladık. Kısa bir süre sonra yerli medya ile de birlikte olacağız" lafı ile oyalandık.

Sonra bir de baktık ki El-Cezire'ye bir daha sıra gelmiş, üstüne üstlük Saray, "inadınıza El Cezire'ye bir daha çıkıyorum. Onlara konuşuyorum. Siz onlara söylediklerimle idare edin" dercesine Katar Merkezli yayın organı ile yapılan söyleşinin çözümünü bize gönderip haberleştirmemizi istiyor.

Daha önce yazdım ama yine de yazayım.

Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en fazla ekranlara çıkan, en fazla gazetecilerle birlikte olan Cumhurbaşkanı adayı olmuştu sayın Akıncı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sona erdikten sonra Kıbrıs Türk medyasına ambargo başladı.

Evet Medya ekibi Ali Bizden gibi bir değerle güçlendirildi. En azından bilgi akışı istediğimiz hızda olmasa bile artık mevcuttur ve olanı biteni çoğunlukla Rum basınından öğrenmiyoruz, ancak Cumhurbaşkanı Akıncı, saraydaki döneminin beşte birini tamamlaması üzerinden zaman geçmesine rağmen hala bir KKTC TV programına ya da bir KKTC'de basılan bir gazeteye demeç vermişliği yoktur.

Kıbrıs Medyası mensubu olarak ne yalan söyleyeyim kendimi kullanılmış hissediyorum. Eminim birçoğu öyle hissediyor.

Rahmetli Denktaş "Çözüme kadar sizinleyim demişti", Akıncı ise Kıbrıs Türk medyasına yönelik olarak, "seçilene kadar sizinleyim" demiş de biz anlamamışız gibi geliyor. En azında fiili durum bu şimdilik.

Halbuki, ancak Rum medyasına demeç vererek Rum toplumuna mesaj verebileceğini düşünen Cumhurbaşkanı, Kıbrıs Türk medyasında çıkan demeçlerinin anında çevrildiğini ve Rum Enformasyon Dairesi tarafından binlerce ilgiliye gönderildiğini bilmesi lazım.

Biz de varız Sayın Cumhurbaşkanı. Seçilmek için mesajlarınızı topluma ilettiğiniz Kıbrıs Türk medyası var ya. Hani yabancı medyanın ışık ve flaşlarının gölgesinde kalan zavallı Kıbrıs Türk medyası.

Çok bir şey istemiyoruz.

"KKTC Cumhurbaşkanı ile özel röportaj yaptım" diyebilmek istiyoruz sadece.

Aynen Ahmed Mansour ve diğer Kıbrıs Türk olmayan meslektaşlarımız gibi .

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları