İngiliz yarış motorumu sigortalamazsa....

Yayın Tarihi: 07/06/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Motosiklet terminolojim zayıf olabilir ama eminim herkes ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır.

Ülkemiz yollarında seyreden motosiklet türleri bellidir.

Paketçi arkadaşların kullandığı 50 ila 125 CC arasındaki Scooter diye nitelendirilen ve daha çok şehir içinde kullanılan motosiklet türleri vardır.

Yol Motoru dedikleri, Custom ya da Turing diye nitelendirdikleri motor türleri vardır. Çok güçlüdürler. Dilenirse sürat yapılabilir ama pek sürat yapılmıyor. Daha çok gürültü çıkarmak ve gezi amacı ile kullanılır. Harley Davidson markası bunların içinde en çok bilinenidir ve bu motorların kullanıcıları daha çok gruplar şeklinde dolaşırlar. Çoğunlukla fazla süratli kullanılmazlar çıkardıkları gürültü ve yoldaki heybetli görüntülerinden ibarettirler. Sürücü profili çoğunlukla orta yaştan ibarettir.

Ve bir de Racing dedikleri yarış motosikletleri vardır. Tamamen sürat yapmak üzerine tasarlanmış ve adı üzerinde yarış motorudurlar.

Yani yarış yapmak için üretilmişler.

Ne yazık ki ülkemizde bu motorlardan çok sayıda var ve çoğunlukla gençler bunların üzerinde "hızlı yaşa genç öl" mottosuyla sürat yapıyorlar.

Bu yarış motoru tutkunları eminim bana çok kızacaklar. Yarış motorunu yeriyorum ve yol motorunu tavsiye ediyorum diye.

Öyle bir şey yok bir şeyi tavsiye ettiğim falan da yok.

Benimki sadece bir tespit.

Diyecekler ki, "bu nasıl bir tespittir?"

Hemen anlatayım.

Ülkemizde sigortacılık ve araç sigorta sistemi prematüre olduğu için bir başka ülkenin sigorta sistemine baktım.

En gelişmiş araç sigorta sistemi İngiltere'de.

Hemen bir araç sigorta web sitesine girdim ve 2015 Model Ducati 1299 Panigale model, 1299 CC motor gücündeki motoruma (öyle bir motorum yok tabi) fiyatı almaya çalıştım.

İngiltere'de hiçbir sigorta şirketi 43 yaşındaki bir gazeteciye böyle bir motosiklet için sigorta yapmayı kabul etmedi.

Yaşımı küçük gösterdim. Bu sefer hiç oralı olmadılar. İngiltere sigorta şirketlerinin en fazla sevdiği ve sigortaladıkları meslek olan doktorluğa geçiş yaptım. O motor için beni, bir doktoru, yine kimse sigortalamadı.

Motoru çok mu abarttım diye düşünüp motorumu değiştirdim. Bir Honda CBR1000 seçtim. Yine kimse bana sigorta çıkarmayı kabul etmedi.

Bir de yol motoru deneyim dedim.

Hemen yine 43 yaşındaki gazeteci kimliğime geri döndüm. İngiliz sigorta şirketleri gazetecileri sigortalamayı pek sevmezler. Riskli bir meslek grubu olarak görürler.

2016 Model 1300 CC Harley Davidson fdxf Dyna Fat Bob model motorumu (öyle bir motorum da yok) sigortalamaya çalıştım.

Hemen 20 civarında sigorta şirketi farklı avantaj ve dezavantajları ile fiyat tekliflerini gönderdiler ve 1000 Sterlin ile 2 bin Sterlin arasında değişen poliçelerle motorumu sigortalamak için yarıştılar.

Bununla kalmadım tabi. Seçtiğim sigorta şirketlerinden birini aradım ve neden ilk motorumu sigortalamadıklarını sordum. Call Centre'deki kız bana, "şirketimiz bu tür yarış motorlarını sigortalamıyor" diye yanıt verdi. Önerebileceği bir sigorta şirketi var mı diye sorduğumda ise, olmadığını söyledi.

Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok.

Eğer İngiliz sigortalamıyorsa anlayın ki bu motorların kaza yapma riskinin diğerlerine oranla çok yüksek olduğunu düşünüyor ve bu motorları birer ölüm makinesi sınıfına koyuyor.

Durum böyle iken biz ne yapıyoruz bir baksak artık...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları