Bu yıldızlar bizim için mi yer değiştiriyor?

Yayın Tarihi: 28/06/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
İsrail Türkiye'den özür diliyor, Türkiye ise Rusya'dan. Düşmanlar bir bir azalırken, dostlar hanesine artılar kayıt oluyor.

Tam bu esnada, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Hükümet Sözcüsü, KKTC'den ve Kıbrıs'tan bahsediyor ve 2016 sonuna kadar çözümün bulunmaması halinde; Türkiye'nin izleyeceği bir yol haritası oluşturduğunun işareti olarak okumanın hayalperestlik ya da komplo teorisi üreticiliği sınıfına girmeyeceğini düşünüyorum.

İsrail ile Türkiye'nin 6 yıl süren gerginliği sonlandıran anlaşmalarında İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılması kısmı son derece önemli.

İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılması, tanıdık bir ülkenin de üzerinden geçmesi gerekliliğini oratya koyuyor benim bildiğim.

Rumlar...

Kıbrıs'ın garantörü, Kıbrıs'ın üyesi olduğu Commonwealth'in başı ve adada egemen üslere sahip İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararı alması bizimle doğrudan ilintili bir hareket olmasa da etkilerini nasıl hissedeceğimiz bu değişen ortam da kestirmek zor.

Bugün Avrupa Parlamentosu olağanüstü toplanıyor. Orada neler konuşulacak? Bizim adımız geçer mi geçmez mi bilemem.

Gerçi geçmese de Rum medyası geçirecek.

Geçen hafta Tsipras, Strasburg'ta Kıbrıs'ta BM parametreleri içinde bir çözüm ifadesini kullandı tek bir cümle içerisinde, Rum basını, "Garantiler olmayacak" demiş gibi ve sanki bütün konuşmasını Kıbrıs sorununa ayırmış gibi bir haber yaptı.

Amerika Birşeşik Devletleri Başkanı koltuğunu bir başkasına devrediyor. Aynı şekilde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri de öyle.

Bu adamlar Kıbrıs'ta birşeyler yapıp da mı giderler yoksa, benden sonrası tufan diyerek, haleflerine mi işi yıkarlar onu da bilmeyiz.

Juncker de 2016 zaman sınırını ortaya koymuştu geçen gün.

"Yıldızların aynı hizaya gelmesi lazım" diye bir laf var ya, bizim yıldızlar bu dğeişikliklerle aynı hizaya gelecek mi, merak konusu olan bu.

Şimdi bu yıldızların kusursuz sırasını bozmaya çalışan birisi var.

Adı da Anastasiades.

Türkiye, Rusya, İngiltere, Amerika ve Avrupa Birliği gibi yıldızlar dizilirse, Anastasiades'in yıldızı sönük kalmaz mı?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları