Kıbrıs'ta kim oğluna Turgay Şeren'in adını koydu?

Yayın Tarihi: 08/07/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Türk Milli Takımı'nın en fazla kaptan olarak sahaya çıkan oyuncusu, Kalecisi, Turgay Şeren dün hayata gözlerini yumdu.

Galatasaray taraftarı değilim, 1969'da futbolu bırakan ve daha sonra teknik direktörlük, futbol yorumculuğu yapan bir spor adamının kaybına üzüldüm ancak bu konuda yazı yazmak adetim değil. Ama Turgay Şeren'in bizimle ilgili bir hikayesi var.

Hikaye şöyle:

O dönemde Türk Milliyetçiliği ülkedeki Kıbrıslı türk arasında doruk noktasında, 1955, 1958 olayları Kıbrıslı Türkleri iyi ce germiş, EOKA İngilize karşı savaşıyor, Kıbrıslı Türkler iki ateş arasında Türlüklerini korumaya çalışırken gelecekle ilgili endişeleri had safhada.

Herkesin düşünde, Türk ordusunun bir gün adaya ayak basacağı varken, Türk Ordusu'na en yakın en iyi şey Türkiye Milli Futbol Takımı. Türk Milli Takımı özel bir karşılaşma için 1959 yılında Kıbrıs'a gelir.

Herkes büyük bir heyecan ve mutluluk içerisinde Türk millilerini izlemeye gider.

Bunlar arasında dönemin Larnaka Tapu Dairesi'nde Memur olan, hasta Galatasaray taraftarı Salih Avcı da bulunuyordu haliyle. Salih Avcı'nın iki oğlu var o zaman. Birisi şimdilerde işadamı olan Said Avcı diğeri ise Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dr. Mehmet Avcı. Eşi Hatice Hanım ise üçüncü çocuğa hamile.

Üçüncü çocuk Türk Milli Takımı'nın Kıbrıs'a gelişinden bir süre sonra doğuyor.

İlk iki oğluna babasnın ve kayınpederinin isimlerini koyan Salih Avcı, üçüncü oğluna da Türk Milli Takımı'nın başında kaptan olarak adaya gelen, Milli Takımı'nın ve Galatasaray'ın kalecisi Turgay Şeren'in adını koymaya karar veriyor. Ve böylelikle Salih Avcı'nın üçüncü oğlu, daha sonraları KKTC'ye Milletvekili, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olacak olan Turgay Avcı, ismini dün kaybettiğimiz bu spor adamından almış oldu.

Gel zaman git zaman, Turgay Avcı Başbakan Yardımcısı olarak İstanbul'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin bir etkinliğinde bir futbol sohbeti esnasında, TOBB Rıfat Hısarcıklıoğlu'na, babasına, "Baba neden bana Turgay ismini koydun?" şeklindeki sorusuna aldığı yanıtı anlattı.

Birkaç gün sonra ise, KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın faks makinesine, elle yazılmış bir faks gelir. Hemen Başbakan Yardımcısı Turgay Avcı'ya bu el yazısı ile yazılmış faks mesajı ulaştırılır.

"Sayın Bakanım.

Adınızı benim ismimden esinlenerek verilmiş olduğunu büyük bir mutlulukla duydum. 1959'da Türk Milli Takımı ile Kıbrıs'a gelmiştik. En kısa zamanda sizinle tanışmak ve görüşmek arzusundayım.

Turgay Şeren"

Daha sonra telefonla da görüştüklerini biliyorum.

Dün Turgay Avcı'yı hem bayramını kutlamak, hem de Turgay Şeren ile TOBB Başkanı aracılığı ile girdiği ilişkiye, gelen faks sırasındaki mutluluğuna tanık olan birisi olarak, ismini aldığı Turgay Şeren'in kaybından dolayı başsağlığı dilemek için aradığımda, o da son derece üzgündü.

Üzüntüsü, adını aldığı kişi ile yüz yüze tanışamamaktan ileri geldiğini söyledi ve "Benim için önemli olan bu hikayenin eksik kalan kısmı bu" diye konuştu.

Nur içinde yat Turgay Şeren.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları