Kıbrıs Postası,"FETÖ listede yok. Olmalı" demişti

Yayın Tarihi: 20/07/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

8 Aralık 2015'te Vatan Mehmet arkadaşımız birhaber yapmıştı.

Çok basit ama çok önemli bir haberdi.

Hatta haber o kadar önemli ve hassastı ki, Vatan'ı korumak dürtüsü ve sorumluluğu üstlenmek adına haberden imzasını, üzüleceğini bilerek silmiştim.

Vatan, 7 Aralık'ta yayınlanan Resmi gazeteyi tararken, yenilenen Güncel Terör Listesi'ne gözü ilişti.

En son eklenen Irak-Şam İslam Devleti yani bildiğimiz İŞİD.

Hatta bir süre önce, İŞİD'in henüz KKTC terör listesine alınmadığı haberini yine Vatan Mehmet arkadaşımız 22 Aralık 2014'te yapmıştı. Onun üzerine Özkan Yorgancıoğlu hükümeti harekete geçmiş ve İŞİD'i bira gecikmeli de olsa listeye eklemişti.

Ama hala Türkiye'de FETÖ7PDY adı ile anılan ve terör listesinin yanı sıra birçok iddianameye de giren bu terör örgütü KKTC terör listesinde yoktu.

Vatan Mehmet, FETÖ KKTC'de serbest başlıklı haberinde aslında, Türkiye'yi nerdeyse felakete sürükleyecek olan bu yapının KKTC'deki yapılanmasına da eş zamanlı olarak işaret etmişti.

Tabi sosyal medya cengaverleri Kıbrıs Postası'na saldırıya geçti haberin ardından.

O dönemin hükümeti ise herhangi bir hareket yapmayarak, FETÖ/PDY diye bir terör örgütünün varlığını, onu devletin terör örgütü listesine, "Gazete yazdı da harekete geçtik intibası yaratmamak için" almamayı dahi tercih etti.

Bildiğim kadarıyla FETÖ/PDY KKTC terör örgütü listesine henüz girmiş değil.

Türkiye'de darbe girişimi oldu.

Türkiye'deki yetkililer ise bu darbe girişiminin ardında Fetullah Gülen Örgütü'nün olduğunu defalarca açıkladılar.

Görünen o ki, Türkiye'de devam eden operasyon KKTC'ye de sıçramış durumda. Burada görev yapan bazı komutanlar tutuklanıyor.

Mehmetçik çöplüğünde Gülen kitapları ve birtakım bilgisayar belleklerinin yakılarak imha edilme girişimleri var.

Eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili.

Kıbrıslılara tanıdık bir isim Ozan Ceyhun böylesine kritik bir süreçte buraya gelip, televizyon kanallarında KKTC'nin Fethullah Terör Örgütü'nün arka bahçesi olduğunu söylemesi bir tesadüf olmadığı gibi Kıbrıs Postası'nın endişesini haklı çıkarır nitelikte.

Cihan Haber Ajansı KKTC'de bir operasyon yapılacağını duyuruyor.

Bu bir "ben size söylemiştim. Dinlemediniz" yazısı değil.

Sadece bir hatırlatmadır.

Kıbrıs Postası görevini yapmış ve dönemin hükümetine FETÖ/PDY Terör Örgütü'nün hala terör listesine alınmadığını hatırlatmıştır.

Bir kez daha hatırlatayım dedim.

Hala listeye girmeyen ama ülkemizde var olduğu artık bilinir hale gelen bu terör örgütünü artık bir zahmet listeye ekleyelim de ayıp olmasın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları