Akıncı'nın Ankara'sı...

Yayın Tarihi: 17/08/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın aniden bilgimize gelen Ankara ziyaretinin, aslında bir süreden beridir üzerinde çalışılan bir ziyaret olduğunu sonradan öğrendik.

Evet kulağımıza, "Garantiler artık gündemde, Akıncı mutlaka bir Ankara yapacak" şeklinde bazı söylentiler geliyordu.

Türkiye'nin Kıbrıs İşleri'nden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in Londra'dan yaptığı "Sayın Akıncı Güvenlik ve Garantilerle ilgili yaklaşımımızı netleştirmemizi istedi. Biz de bunun çalışmalarını yapıyoruz" anlamına gelen bir açıklama yapması artık bu hayati konunun konuşulmaya başlanacağının son işareti oldu.

"Cumhurbaşkanı Ankara'ya gidiyor" bilgisi ise bu gelişmelerin zirve noktasını oluşturdu.

Artık garantiler konuşulacak.

Peki bundan iki hafta önce Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'ın Genç TV'den Burhan Canbaz'a söylediği "Garantiler müzakere konusu bile değil" şeklindeki ifadeyi nereye koyacaktık?

Cumhurbaşkanı Ankara'ya gidip garantiler konusunu görüşecek, ancak Ankara'daki bir başka kişi bundan 15 gün önce "garantiler müzakere konusu değil" demişti.

Bunu anlamam lazım geldiği için dün akşam Ercan'a Cumhurbaşkanı'nı uğurlamak için gittim.

Yaptığı basın toplantısında da sorumu sordum;

"Başbakan Binali Yıldırım böyle dedi, Cumhurbaşkanı'nın farklı bir yaklaşımını öngörüyor musunuz?"

Bir de "Başbakanın bu sözü üzerine sizden bir şey duymadık. Bir şey söyleyecek misiniz" dedim.

Cumhurbaşkanı, biraz lafı dolaştırdıktan sonra, Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerinin, Güney Kıbrıs'tan gelen "Garantiler söz konusu ise asla anlaşma olmaz" şeklindeki çıkışlara çok güzel bir denge getirdiğini, aslında kastedilenin, Türkiye'nin garantörlüğü kesinlikle bir çözüm içerisinde yer bulacağı olduğunu söyledi ve kendisinin de bunu defalarca tekrar ettiğini anımsattı.

Gelelim Akıncı'nın yoğun Ankara programına…

Öğrendiğim kadarıyla Akıncı, Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaret edecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de hem görüşecek hem de akşam yemeği yiyecek.

Bunların dışında Akıncı 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret edecek ve 42 kişinin şehit olduğu Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı'na gidip taziyelerini sunacak. Bilindiği üzere, 15 Temmuz gecesi ilk telefona sarılan ve tavrını net bir şekilde ortaya koyan lider olarak Akıncı, Erdoğan'ın "kara gün dostu" diye nitelendirdiği kişi olmuştu.

Akıncı ayrıca Ana muhalefet Lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceği bilgisi var.

Tabi illaki bir iki Türkiye medya mensubu ile görüşüp, KKTC medyasına bir türlü bahşetmediği o özel röportajlardan birisini de verecektir...

Neyse sitemden vazgeçip, Cumhurbaşkanı'nın bu kritik dönemeçte, daha gitmeden, "Verimli bir görüşme olacağını biliyorum" dediği ziyaretinden elde etmek istediklerini ile dönmesini temenni edelim…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları