Kapatmayın kapatamazsınız...

Yayın Tarihi: 06/10/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi, ya da bizim zamanımızda kullandığımız adıyla "Sanat Okulu"nun öğrencileri ile çok kavga ederdik.

Malum teknik lise ve öğrencileri hep erkekti. Ders saati bitiminde "Sanat Okulu" öğrencileri benim okuduğum Lefke Gazi Lisesi'nin bahçe duvarı üzerine dizilir, kızlara bakarlardı. Biz de haliyle "egemenliğimizin ihlali" dürtüsüyle "bölgemizi" savunmaya geçerdik.

Tabii kavga ve gürültünün yanında çok sıkı arkadaşlarımız oldu Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi'nden. Çok sayıda öğrenci Lefke'ye; Lapta'dan, Lefkoşa'dan, Girne'den ve ülkenin başka yerlerinde gelip yatılı olarak okuyordu. Hafta sonları da otobüslerle ailelerinin yanına gidip, Pazartesi yeniden Lefke'ye geliyorlardı.

O dönemde bu gençler Lefke'ye önemli bir canlılık ve hareketlilik getirirken, Lefke'de aldıkları inanılmaz eğitim hepsini meslek sahibi, bazılarını ise ciddi iş sahibi yapmış durumda. İsimleri saymak istemiyorum ama bugün ülkemiz sanayi bölgelerindeki yerli iş sahiplerinin birçoğu Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi mezunu.

Bu arkadaşların birçoğu ile dostluğumuz arkadaşlığımız sürüyor.

Düşünün KKTC'nin dört bir yanından yatılı okumak üzere gelen ve buradan öğrendikleri ile meslek sahibi olup günümüzde iş sahibi konumundaki arkadaşların yetiştirdiği Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi'nde, bugün kapanması, ya da kapatılması için düğmeye basılmış gibi bir görüntü var.

İçişleri Bakanlığı ve Başbakan Lefke'yi ilçe yapmak üzere düğmeye basıp, bölgenin hak ettiği yeri almasına çalışırken, Milli Eğitim Bakanlığı ise Güzelyurt'taki Meslek Lisesi'ne Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi'ndeki bölümlerin aynını açarak, Lefke'ye olan ilgiyi azaltıyor.

Normal bir ülkede olsak, bununla ilgili bir analiz yapabilirdik ama ne yazık ki öyle bir durumumuz yok ve aynı kabinedeki bakanlıklar arasındaki koordinasyonsuzluk meselesini normalleştirmekten başka çaremiz yok gibi görünüyor.

Ara eleman, usta, zanaatkar gibi kelimeleri lugatımızdan çıkaralı çok oldu. Yeniden yerine koymak için var olan ve artık tarihi değere haiz olan bir okulu da kapanmanın eşiğine getirmek neyin nesidir anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu.

Bugün Lefkeliler, bölgelerinin önemli bir değerini korumak için mücadele etmek üzere eylem yapacak.

Kendilerini destekliyor ve bu yanlıştan okul kapanmadan dönülmesi için de yetkilileri kolları sıvamaya davet ediyorum.

Ülkenin en güzel manzaralı okulunu kapatmayın, kapatamazsınız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları