Bağlandık

Yayın Tarihi: 12/10/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
"Bir evet ile dünyaya bağlanacağız" sloganı çok revaçta iken, biz de dilimizden düşürmeyenlerdendik.

Sorasında CTP'nin yerel yönetim reformu adı altındaki icraatının hemen sonrasında, Doğancı köyü sakinlerinin, "Bir evet ile dünyaya bağlanacaktık. Bağlana bağlanan Lefke Belediyesi'ne bağlandık" yarı şaka yarı ciddi esprilerine zemin olmuştu bu slogan.

Hemen akabinde ya da öncesinde 2010 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Talat sizi dünyaya bağlayacak ya da Talat sizi Türkiye'ye bağlayacak şeklinde gördüğümüz afiş ve posterler, bu bağlanma işine ne kadar taktığımızı göstermeye yetiyordu.

Gerçi "Türkiye'ye bağlama" vaadinin Talat'a puan getirmeyi bir yana bırakın, seçimi kaybetme nedenleri arasında olduğunu söyleyenler bile var.

"Emniyet kemerini takma" fiili, Kıbrıslıların henüz İstanbul Türkçesi'nden nasibini almadığı zamanlardaki ifade şekli "bağlanma" olan bir coğrafyanın insanları olarak, bu bağlanma işi bizim için önemli.

"Girne'den Yol Bağladık Anadolu'ya" şarkısı, İstiklal Marşı'ndan hemen sonra BRT ekranlarına gelirdi eskiden. Bu şarkı ile büyümüş bir nesil olarak bağlanma konusundaki hassasiyetimize etkisini olduğunu düşünürüm. Kimilerine farklı farklı etkiler yapmış besbelli.

Bu şarkı bazılarına bağlanma fobisi getirirken, bir diğer kesimi ise çözük kalma ya da bağlantısız kalma endişesi getirdi. Dedim ya herkese etkisi farklı oluyor.

İkisi de fobi ve muzdaripleri tedaviye muhtaç.

Birinci sayfamıza Zafer arkadaşımızın üstün yetenekleri sayesinde resmedebildiğimiz Sunat Atun'un yüz ifadesinde bağlanmış olmanın gururunu okumak mümkün. İstanbul'dan elimize ulaşan gerçek fotoğraflarda da aynı ifade var.

Ülkeyi, Türkiye'ye, daha da ilerisi, dünyaya bağlayacak anlaşmayı yapmanın verdiği gurur ve mutluluk olsa gerek.

"Girne'den Yol Bağladık Anadolu'ya'' şarkısının olumsuz etki yaptığı arkadaşlar, fizibilite, anlaşmadaki ifadeler ya da potansiyel yazım hataları ile "bağlanma" fiilini geciktirmeye ya da tartışmaya açmaya çalışacakları muhakkak. Bilimsel çalışmalar isteyecekleri ve bunun için bilim adamı kılığına girmiş siyasetçiler devreye sokacakları da biliniyor.

Ancak değişmeyecek tek gerçeklik, Kuzey Kıbrıs'ın artık daha büyük bir kara parçasına bu sefer enerji bağı ile bağlanmasının önünün açıldığıdır.

Enerji kordonu ile bağlı olmanın, illaki iradeyi teslim etmek anlamına gelmediğini artık öğrenmiş olmamız gerekiyordu şu ana kadar desem kimse anlamak istemeyeceği için yine aynı kısır tartışmanın içine düşeceğiz besbelli.

O yüzden sesimi burada kesiyor ve sizi haber merkezine bağlıyorum.

Bak yine bağlanma kelimesini kullandım.

Dedim ya bağlanma işi içimizde var.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları