Seçim 22 Ekim'de

Yayın Tarihi: 03/03/17 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Sağ işaret parmağımı dilimle ıslatıp masaya yazı yazar gibi yapıyorum ve "Aha buraya yazıyorum. Seçim 22 Ekim'de" diyorum.

Bir şey bildiğimden değil. Ama aklım öyle kesiyor.

"Ben olsam..." diye başlayan cümleler var ya. Onlardan birini kurmak istemiyorum çünkü "çok biliyorsan gel yap" diyecekler, beğenmeyeceğim.

Bence seçim tarihimiz 22 Ekim 2017.

Çok soğuk olmayan ama sıcaklardan yavaş yavaş kurtulduğumuz güzel bir sonbahar pazarı sandıklara gideceğiz.

Neden mi? Çünkü akıl onu emrediyor.

'Bunu yapmazlarsa akılsızdırlar' çıkarımı yapmayın sakın. Hiç haddim ve tarzım değil, bilirsiniz.

Ulusal Birlik Partisi, seçim tarihini belirleyebilecek güçlerin başında geliyor.

Göstergeler de, seçim sonrası hükümeti kurma görevini de UBP Genel Başkanı'nın alacağını gösteriyor.

O yüzden alternatifler arasında bulunan Nisan 2018 tarihi mantıksız. Çünkü aralıkta yapılacak 2018 bütçesi, nisan ayına kadar seçime kurban edilmeye çalışılsa da edilemez, çünkü en erken mart başı kullanıma açılır. Akıl işi değil yani.

Akıllıca olan, ekimde seçime gitmek ve eğer başarı sağlanırsa kolları sıvayıp, kasım ayında yeni bütçeyi hazırlamaya başlamaktır.

Zaten Haziran 2018'de yapılması kati yerel yönetim seçimlerinden bir buçuk ay önce genel seçim yapmak da akıl işi değil.

Öğrendiğim kadarıyla seçim tarihi konusunda en çok kafa yoran Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün de yakın çevresine bu bir buçuk ay sakıncasını ortaya koyduğunu duymuşluğum yok değil hani.

Bir de Özgürgün'ün ortaya koyduğu, "Genel seçim, belediye seçimlerinden önce olacak" prensibini de düşündüğümüzde, ekimden başa alternatif kalmıyor.

Övünmek gibi olmasın, ayıptır söylemesi Kıbrıs Postası, "Seçim ya ekimde ya da nisanda" diye manşet atmıştı.

UBP perspektifinden bakacak olursak, "hazır Kıbrıs müzakereleri raydan çıktı. CTP de toparlanma sürecinin içinde iken çok erken olmayan ancak çok da geciktirilmeyen bir tarihte sandığa gitmek avantaj olur" diye düşünülmüştür.

Halkın Partisi zaten seçim istiyor. Nedenini kavrayamadığım bir biçimde "yarın da olsa olur" modundalar.

CTP ise az önce de ifade ettiğim gibi henüz yara satıyor ve toparlanma süreci, düşünüldüğünden uzun sürecek gibi. CTP, toparlanmasını mümkün olduğunca hızlandırsa da ekimden önce bir seçime 'evet' demeyecektir diye düşünürüm. Akıl onu gerektiriyor çünkü.

Aha buraya tekrar yazıyorum: "Seçim, 22 Ekim 2017'de."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları