Bir Lemar hikayesi

Yayın Tarihi: 22/03/17 07:30
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Lemar diye bir süpermarket zinciri var ülkemizde.

Ülkenin birçok yerinde şubeleri var. İnsanlar alışveriş yapıyor.

Lemar, ülkenin köklü kuruluşlarından Levent Grubu'nun bir iştirakidir.

Size Lemar ile ilgili bir hikaye anlatayım.

Lemar, bundan bir süre önce belediye ekipleri tarafından basıldı. Birçok unlu mamülün insanların sofralarına gönderilmek üzere üretildiği Lemar Fırını, insan sağlığını tehdit eder nitelikte olduğu için de bir süreliğine kapatıldı. Lemar Fırını'nda neler olduğunu bilmiyoruz ancak ceza kesmek yerine belediye ekipleri bu fırını kapattığına göre bayağı iğrenç şeyler olduğunu tahmin etmek için orada olmaya da gerek yoktu.

Lefkoşa Türk Belediyesi, bir basın bildirisi yayımladı ve "Lemar Fırını" diye açık açık adını ifşa etti.

Biz de sorumlu bir gazete olarak insanların bunu bilmeye hakkı olduğu düşüncesi ile bazı meslektaşlarımızın yaptığının aksine, reklam endişesi ile "Bir market" diye haberi verip, içinde fırın bulunan bütün marketleri zan altında bırakmak istemedik.

Lemar yöneticileri buna çok kızdı tabiî ki.

O dönemde halk sağlını hiçe saydıkları gibi, halkın haber alma hakkını da gasp etmek yoluna gittiler. Reklam korkusu ile sindiremedikleri Kıbrıs Postası'nı, Lemar Süpermarketi'nde bulunan gazete reyonlarının hiçbirine kabul etmeme, Kıbrıs Postası'nı sattırmama kararı aldılar.

Bu hikayenin sonunda Lemar, Kıbrıs Postası Gazetesi'ni reyonlarında sattırmama gibi despotik ve faşizan bir karar alarak, bunu uygulamaya koydu.

Şimdilerde de Kıbrıs Postası'nı, 'Lemar'ı karalama kampanyası yapmaya çalışmakla' suçlayan bir açıklama yaptı.

Bir erkeğe zorla tecavüz edip, parasını gasp etmek şüphesiyle tutuklanan ve halkı infiale sokan olayın şüphelisinin Lemar'ın personeli olduğunu yazdığımız için aklı sıra bize savaş açmış durumda. Yayınladığı basın açıklamasında, söz konusu şahsın Lemar'dan 4 ay önce ayrıldığını ifade etmesi, tecavüz zanlısının bundan henüz 120 gün öncesine kadar Lemar ailesinin bir ferdi olduğu gerçeğini değiştirmez.

Lemar, kelimelerle dilediği kadar oynasın, Kıbrıs Postası'nın bu ülkenin bir medya kuruluşu olduğunu ve Lemar'ın gazete reyonlarında yer bulamasa bile Lemar'a giren çıkan herkesin cebinde, Lemar'da çalışan ve yöneticilerinin soluduğu havada, kullandıkları bilgisayarlarda ve yan tarafta gazete bayisi ile markette olacağını bilmeli. Ondan öte, Kıbrıs Postası'nın gözü, Lemar üzerinde olacak.

Halkın haber alma özgürlüğünü gasp etmeyi deneyebilirsiniz, hatta sizden ayrılıp 120 gün sonra Kıbrıs'ın hiç alışık olmadığı bir suç işleyenleri kendinizle ilişkilendirmemek üzere bize saldırabilirsiniz ama halk sağlığı, halk adına toplanan vergiler ya da halk güvenliğini ilgilendiren çalışma yaşamı konularında Kıbrıs Postası'nın gözü üzerinizde olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları