Halkın Partisi'nin ilk harcaması büyük oldu

Yayın Tarihi: 28/03/17 07:30
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Halkın Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı, daha doğrusu Lefkoşa İlçe eski Başkanı Serhan Aktunç dostumdur. Sadece benim değil, birçok kişi onu dostu diye niteleyebilir ve ona göre de davranır.

Ülkeyi değiştirmek, toplumu temizlemek, "iyi yönetim" diyerek yola çıkan grubun çekirdek kadrosundaydı. Önce toparlananlar, sonra da halk için siyaset yapmayı şiar edinenler arasında ön safta yer aldı.

İşine gücüne ya da aile hayatına getireceği olumsuz etkileri düşünmedi. Koştu durdu.

Sonra da 24 saatte harcandı.

Bu, Halkın Partisi'nin ilk siyasi harcaması oldu.

Bu ilk harcama da son derece büyük oldu bana sorarsanız.

Hem harcanan kişi hem de harcama şekli.

Serhan, efendi adamdır. Olanı biteni, hele hele bu günlerde kimseye anlatmaz, basınla hiç paylaşmaz.

Ama pazardan beridir gelişmeleri yakından takip eden birisi olarak olan biteni ve bu noktaya nasıl gelindiğini anlatabilirim.

HP Parti Meclisi Üyesi Saffet Aşıksoy, Bulut Akacan'ın yaptığı inşaattan bir daire satın almış. Onunla ilgili görüşmek üzere Akacan'ın ofise gidecekken, Serhan Aktunç'a da "Gel birlikte gidelim. Tanış" demiş.

Akacan'a ait olduğunu bildiğimiz, künyesi bile bulunmayan çakma haber sitesi "Kıbrıs Sabah"ta bir haber hazırlanıp, yapılan ziyaret, 'Halkın Partisi'nin yaptığı resmi bir ziyaretmiş gibi' anlatılır. Herhangi bir başarısına şu ana kadar rastlayamadığımız Bulut Akacan'ın 'kaleme aldığını iddia ettiği' ve Steve Jobs edasıyla sunduğu "Farkında Olmak. Gerçek Bir Başarının Arka Planı'' adlı kitabını da hediye ederken çektirdiği fotoğraf da yayınlatılır.

Ondan hemen sonra, Volkan gazetesinden Aydın Akkurt ise bu "resmi gibi gösterilmeye çalışılan" ziyaretin altında bir şey arar ve Akacan'ı 'özellikle son zamanlarda yakından takip eden birisi olarak', bunun bir milletvekili adaylığı pazarlığı ziyareti olduğunu iddia eden bir paylaşımda bulunur. Hatta sonraki paylaşımlarında, az sonra değineceğim HP içerisinden bir ekibin de Aydın Akkurt'a malzeme sağladığı iddiaları var ki, dikkate değer.

Film orada kopar ve Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Halkın Partisi dışında gelişen ancak partiyi içine çeken ve tamamen sanal bir şekilde yaratılan krizin parti içerisindeki bir krize dönüşmesini engellemek yerine, bir Facebook paylaşımı yaptı..

Bundan sonra yazacaklarım, partiyi kurulduğu andan itibaren yakından takip eden bir gazetecinin bilgiye dayalı tahminleridir.

Kudret Özersay, Halkın Partisi Kurutayı'ndaki oyunlardan sonra bir türlü yapılamayan ve ertelenen hesaplaşmanın bu olayla yapılmasının önüne geçemedi. Bilindiği gibi kurultayda Parti Meclisi seçiminde listeler havada uçuşmuş ve mevcut partilerden kendisini farklı addeden Halkın Partisi'nin, aslında diğer partilerin muzdarip olduğu hastalıkların pençesinde olduğu gün yüzüne çıkmıştı. Buna en fazla Lefkoşa İlçe Başkan tepki göstermiş ve Halkın Partisi içerisindeki "gombina çetesinin" şimşeklerini üzerine çekmişti.

Aktunç'un bu nedenle partide kuyusunu kazan bu çete, sosyal medyada örgütlenerek, yanlış adamla aynı karede bulunmak dışında bir günahı olmayan Serhan Aktunç'un üstüne üstüne gitmeye başladı. Kurultay hesabı, böylelikle görülecekti.

Özersay da krizi yönetemeyince, Halkın Partisi bu süreçte ilk harcamasını yapmış oldu ve harcanan ilk kişi, partinin Başkent İlçe Başkanı oldu.

Halkın Partisi, böyle harcama yapacak kadar zengin mi? Sanmıyorum ama göreceğiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları