Kişisel notlarla memleket özlemi

Yayın Tarihi: 08/05/17 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Birkaç gün bazı işleri halletmek, biraz da kafayı dağıtmak için Londra'daydım. Facebok'ta falan gittiğim, yediğim ya da gördüklerimi deklare etmedim. Eski dostlarımı gördüm, bir iki lafın belini kırıp, hasret giderdim.

Yokluğumda memlekette birçok şey olmuş.

Lurucina yolu açıldı mesela.

Sosyal medyada yolun açılışından çok, protokolde kimin kimden önce ya da sonra konuştuğu yazıldı.

Ona girecek değilim. Memlekette Protokol Müdürlüğü var. Onlar çeksin gaileyi.

Yol açılışında, Nazilli Belediyesi'nden gelen mehteran bölüğü oraları coştururken, Akdeniz'in ısınan sularından ise yine bir mehter takımı kullanılarak, Rum tarafına telsizden yanıt verilmiş. Acilen yerli bir mehter takımı oluşturulmalı bence. Bu kadar çok kullanmaya başlamışsak, lazım olacak.

Lurucina yolu açılışında hele Bollywood dansçısının Hindistan kıvraklığı, Akıncılar halkına biraz fazla geldiği kulağıma gelen bilgiler arasındaydı.

Sosyal medyada bir şey paylaşmamış olmam, sosyal medyayı takip etmediğim anlamına gelmesin.

Santim santim izledim.

Kardeşim Ulaş Barış'ın, sonraki yorumlarında, "Abimdir elinde büyüdüm" dediği Başbakan Hüseyin Özgürgün ile çekip paylaştığı selfie sonrasında linç edilişini ta Londra'dan izlemek zorunda kaldım.

Kendime, "dönünce Başbakan'ı bul bir selfie de sen çek" kişisel notunu aldım.

Gazeteciler Birliği'mizin ödül töreni de vardı yokluğumda.

Hayırısıyla Pulitzer ödüllerini dağıttılar. Sevinen sevindi, üzülen üzüldü, tepki gösterenler de yine sosyal medya üzerinden veryansın etti.

Bir kişisel not daha alarak, meslekte hiç ödül alamamış olma istikrarımı korumak için dikkatli olmaya karar verdim.

Kar-İş eylemi olmuş memlekette. Son model, klimalı, üstün güvenlikli, standartlara uygun otobüs ve minibüsler Lefkoşa sokaklarını felç etmiş.

Yokluğumda çok yönlü bir medya savaşı yaşandı ayrıca. Volkan gazetesinden bir başka Volkan gazetesi türemiş. Orada çok yönlü bir isim tartışması devam ederken, Yeni Bakış ile Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş arasındaki hukuk süreci de, Denktaş'ın açtığı dava ile start aldı.

Bir kişisel not daha: "Aman uzaktan izle!"

Ben yokken BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Eide'nin Akdeniz'deki gerilen ortam ile ilgili endişeleri olduğunu söylediğini gördüm. Eide'nin uyanmış olduğunu görmek güzel oldu da Cumhurbaşkanı'nın bunun böyle olacağını iki yıldır tekrar ettiğini düşününce, bir kişisel not daha alıp, BM ve uluslararası oyuncuların Kıbrıs konusunda 'yarı uyur' vaziyette olduklarını akılda tutma kararı aldım.

Ne yalan söyleyeyim, memleketi özlemedim.

Bir kişisel not daha…

"Bir daha yurt dışına giderken sosyal medyaya bakma ki, elinde kalan tek şey olan memleket özlemini de yitirme."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları