Düdük çalındığı anda herkes kuponu yırtıp atar

Yayın Tarihi: 06/07/17 07:57
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Uzaktan ahkam kesenler arasına girmek istemediğim ve orada görev yapan meslektaşlarıma saygımdan, Crans Montana zirvesi ile ilgili ileri geri yazmadım ve konuşmadım pek.

8 gündür arkadaşlarım ter dökerken tek bir yazı kaleme aldım, bu da ikincisi oluyor. Belli ki Anastasiadis ve şürekâsı, biraz tribünlere oynuyor. "Anasti buraya yumruk havaya" diye çağıran olsa, koşup üç kez yumruğunu sallayacak ve tribünlerde onun gol atmasını bekleyenlerin alkış ve tezahüratı ile kendisini ödüllendirecek.

Crans Montana 28 Haziran'da başladığında aralarında çok sayıda önemli uluslararası oyuncu dolu tribünlerin önünde pek bir varlık gösteremeyen Anastasiadis'in, şeref tribününde yerini alan BM Genel Sekreteri'ni görür görmez, kendi oyununa bir kalite getirdiğini görmüştük ancak o ana kadar Türk heyeti ve Çavuşoğlu birkaç gol birden atmış, tam saha pres uygulayarak rakibi kendi alanında sıkıştırmayı başarmıştı.

"Siz biraz oynayın, eğer karşılıklı goller çoğalır, oyuna bir kalite gelirse, uğrar ikinci yarıyı izlerim" diyen BM Genel Sekreteri Guterres'in, kupa töreni için hazırlıkların yapılması yönünde talimat verdiğini de duyuyoruz.

Oyuna bir kalite geldi mi pek bilemiyoruz ama Anastasiadis'in gol yollarında etkili olmak için akla karayı seçtiği, kale arkasında maçı izleyenler tarafından net bir şekilde görülebiliyor. Sahaya çıkmadan, çıkış tünelinde birleri ile sarmaş dolaş olan, sonra da sahaya çıktıklarında birbirlerinin ayaklarını kırmak için ellerinden geleni yapan futbolcular gibi Anastasiadis ile Çavuşoğlu'nun konferans çıkışında uzun süre sohbet ettiğini ancak basın önünde ayrı ayrı şeyler söylediklerini izledik Kıbrıs Postası'nın canlı yayında dün akşam. Maçın sonlarına yaklaşıyoruz.

Maçın henüz bir galibi yok. Hakem Eide, ağzında düdük, müsabakayı iyi yönetmeye çalışıyor gibi görünse de bu gibi durumlarda 9 kusurlu hareketten biri sayılan sızdırmalar nedeniyle herhangi birine kart gösteremediği gibi "Fair play"den söz etmeyi de imkansız kılıyor. Allah'tan Guterres, bugün şeref tribünündeki yerini alıyor da belki oyun güzelleşir, karşılıklı goller görürüz. Kıbrıs Adası'nın iki yanında birçok insan maçın berabere bitmesi üzerine kuponlarını yatırmış durumdalar.

Bir tarafın galip geleceği bir skor, diğer tarafın mağlubiyeti demek olacağından; bahis kuponlarını yırtıp atmaktan başka çare kalmayacak. Bu nedenle hakem Eide'nin maçın son uzatma dakikalarını ekleyip, karşılıklı gollerin atıldığı, güzel bir oyunun sergilendiği, Fair play kurallarına uyan, kimsenin sakatlanmadığı ve berabere biten bir müsabaka diliyoruz.

Tribünlere oynamak yerine, 'gerçek ve sonuca odaklı' bir oyun oynanması zamanı geldi de geçiyor. Düdük çalındığı anda, herkes kuponları yırtıp atmak zorunda kakacak, bilesiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları