Bu haber merkezi seni özleyecek

Yayın Tarihi: 11/08/17 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Ulaş ile ilk karşılaşmam çok eskilere dayanmıyor. Eroğlu Cumhurbaşkanı idi ve o meşhur çapraz görüşmeler için Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun müzakerecisi Kudret Özersay'ı takip etmek için Atina yollarına düşmüştüm.

Orada tanışmıştık.

Sonra kader ağlarını ördü ve Ulaş Barış ile mesai arkadaşı olduk.

Arkadaşlığımız mesai arkadaşlığı ile sınırlı kalmadı, ailece görüştük, ailesi ailemiz, çocukları çocuklarımız, derdi derdimiz, sevinci sevincimiz oldu.

Ulaş da hakkını teslim edecektir, Kıbrıs Postası öyle bir yerdir.

Kıbrıs Postası okuyucu ve takipçileri Ulaş Barış ile tam beş tane Kıbrıs Zirvesi izledi. Kıbrıs sorunu müzakerelerinin inişlerini çıkışlarını Ulaş Barış ile izledi.

Zaman zaman çok duygusallaştı ağladı ağlattı, zaman zaman ise muzipliği ile herkesi gülmekten kırdı geçirdi.

Mont Pelerin zirvesinin çöküşünü canlı yayında anons ettiği Vevey Tren istasyonundaki geceyi unutamam. "İstersen ben anons edeyim" demiştim, yüzünün düştüğünü gözlerinin dolduğunu görünce, "Hayır, bunun ben yapmalıyım" deyip canlı yayına girişi hala gözümün önündedir.

Mesleki bir büyüğümüzün bir yazışma grubunda, "Hirstodulidis kimdir?" şeklindeki sorusuna, Rum Hükümeti sözcüsünün kim olduğunu bilmeyen arkadaşımıza, "Apoel topçusudur" diye yanıt vermesini ve herkesi gülme krizine soktuğu akşamı da unutmak mümkün değil.

Ulaş'ın Crans Montana dönüşü çıktığı izinden sonra, gazeteye geldiğinde yüzünden bana bir şeyler söylemek istediğini ancak bir türlü dilinin varmadığını anlamıştım.

Belli ki bir karar vermiş ama karışık duyguları bu kararını bana tebliğ etmesini engelliyordu. Bir iki gün böyle devam ettikten sonra ağzındaki baklayı çıkarmasına yardımcı oldum ve artık yeni bir yol çizmek istediğini öğrendim.

"Kendi yoluma gideyim sör" dedi.Ulaş'ı tanıyanlar bilir. İknası zordur.

O nedenle kendi yolunu bulması için serbest bırakmak şarttı.

Zorlar ikna ederdim belki ama bir fikir işçisini yolundan etmek, ne bize yakışır ne de Kıbrıs Postası'na bir yararı olurdu. Hepsinden önemlisi onu mutsuz ederdi. Şansını denemediği için ömür boyu kendini kahretmesine neden olurdu.

Ulaş Barış ile çok güzel şartlarda mesleki yollarımızı ayırdık dün.

Kendi ifadesiyle, "Kendi yoluna gitmesi için" istemeye istemeye serbest bıraktık onu.

Ama kardeşimizdir, arkadaşımızdır, ailemizdir. Kıbrıs Postası dostudur.

Yolun açık olsun Ulaş.

Bu haber merkezi seni özleyecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları