Kızım test etti, onayladı

Yayın Tarihi: 19/09/17 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Türk Maarif Kolejine başladığı geçen yıldan beridir kızımı okula sabahları bırakıyorum. Her sabah aynı terane.

"Baba geç kalıyoruz! Hadi baba…"

Bir sinir bir kızgınlık ile okul yolculuğumuz başlıyordu. Sürekli gözü arabanın dijital saatinde, "7.47 oldu baba biz hala buradayız" ya da "Beni 8 dakikada okula bırakabilecek misin? Yine geç kaldım işte" tadında hayıflanma ve ergen genç kız kaprisleri.

Okul zili 07.55'te çalıyordu, biz 07.20'de yola çıkmamız durumunda bile bazen geç kalıyor, bu nedenle de kızımdan fırçayı yiyordum.

08.00'da açılacak okul için 07.00'da yola çıksam, bu sefer trafiğe takılmadan kızı okula 07.30'da bırakmış olacağım ki o da olmazdı. İnanın onu da denedik.

Yani değneğin iki ucu da tozluydu. Erken çıksan çok erken gidersin, biraz daha makul bir saatte çıksan bu sefer ya gecikirsin ya da ucu ucuna yetişir ve küçük hanımın kendi ifadesiyle 'okulda arkadaşları ile sosyalleşme zamanından' çalarsın. Kazanma şansın yok yani. Ya çok erken ya çok geç ya da ucu ucuna…

Bu arada Güzelyurt ya da Girne'de oturmuyorum. Evim Gönyeli'de.

Gönyeli'den okullar yolunda bulunan TMK'ye gitmem 45 dakika, bazen daha fazla sürüyordu.

En fazla zaman kaybettiğimiz yer ise Gönyeli Çemberi ve ona yaklaşan yollardı.

Gönyeli Çemberi Kaçış Yolu Projesi, geçenlerde açıldı. Bu işten anlayanlar ile anlamayanlar, sırf muhalefet olsun diye aynı şeyleri söyleyip durdular. "Hiçbir işe yaramayacak" tadında söylenen sözlere kulak tıkayıp, soranlara ise "Pazartesi okullar açılıyor, test ederim, işe yarayıp yaramadığını o zaman söylerim" dedim.

Bunu söylerken de kendimi diş macunu reklamlarında beliren beyaz önlüklü İsviçreli bilim adamları gibi hissettim birden ama bu dejavunun üzerinde pek durmadım.

O gün geldi çattı. Normalde sinir harbi ile geçtiğimiz Gönyeli Çemberi'ni dün süzüle süzüle geçtik. Normalde baba kız birbirimizi boğazlama noktasına geldiğimiz, adım adım ilerlediğimiz ve çoğunlukla birbirimize küs olarak tamamladığımız Gönyeli Çemberi bölgesini son derece rahat ve hızlı bir şekilde geçtik.

Fidel'in yüzünde bir gülümseme, "Oyumu ben bunlara vereceğim" dedi memnuniyetin dile getirmek için. Tabiî çok fazla havaya girmesin diye, henüz 12 yaşında olduğunu ve ülke yönetimine kimin geleceği konusunda herhangi bir söz sahibi olmadığını hatırlatmak durumunda kaldım.

Ama kızım test etti ve onayladı. Çember işi tamamdır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları