Nur içinde yat Hacı Amca

Yayın Tarihi: 23/09/17 09:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Belki de bana özgü değildi ama Mustafa Hacıahmetoğlu ile ilgili aklıma ilk gelen bana hitap şekli idi. "Şeker oğlum" derdi.

Hayatımın kısa bir kesitinde aktif siyasetle uğraştığım bir dönemde yollarımız kesişti. Ben dünyayı kurtarmak isteyen genç bir hevesli, o ise feleğin çemberini ezbere bilen bir çınar. Bir dönem yan yana yürüdük.

"Şeker oğlum. Poletika dediğin şey içindeki bir kurtçuktur. Zaman zaman büyür. Zaman zaman ise küçülür. Ama asla ölmez. Hep içinde yaşar. Bir şekilde bu işe bulaştıysan bir daha vazgeçemezsin" dediğini dün gibi hatırlarım.

Kıbrıs Türklerine özgü, akşam yemeğinde, meyhanede ya da restoranda siyasetin mucidi sanırım Mustafa Hacıahmetoğlu'dur. "Karnı doyacak ki kafası çalışsın. Söylediğini anlasın. İkna olsun" derdi, bir taraftan da, Fota'yı arayarak, "Bu akşam oradayız. Bakan da gelecek. Bir kuzu kesin" diye talimat verirdi.

Yılbaşına yakın 40 tane hindiyi arabasına atar, bazı köylerde bildiği adreslere bu hindileri bıraktığını da bilirim.

Mustafa Hacıahmetoğlu, ya da bizim o dönemki ifademizle "Hacıdayı" siyasetten alan değil, siyaset nedeniyle veren siyasetçi tanımlamasına en uygun örnek.

Rakamları yanlış hatırlıyor olabilirim ama "300 dönüm tarlam vardı siyasete girdiğimde, şimdi 150 dönüm kaldı" demişti bana bir defasında bana beni bu meşakkatli ve onu siyaset yapma şekline göre de epey masraflı olan uğraştan vazgeçirmek için.

Eminim şu anda siyasette olan ya da emekli olmuş olanlar Mustafa Hacıahmetoğlu ile ilgili binlerce anıyı anlatabilecek durumdadırlar. Birçoğunu ben de dinledim.

Hacıahmetoğlu 33 yıl bu ülkede milletvekilliği yapmış. Bilmiyorum bu rekor kırıldı mı şu ana kadar ama 33 yıl bir görevi sürdürmek öyle az buz bir şey değil. Düşünün bir de seçimi kazanacaksın ama teknik nedenlerle vekilliğiniz düşürülecek. Bu arada bir de uçak kazasında sağ kurtulacaksın. Milli mücadele yıllarında yaşananları ve TMT içindeki görevleri sırasındaki tehlikeleri de saymıyorum bile. Bir kadar şeyin bir ömre sığdırılması herkese nasip olmayan bir şey.

Mustafa Hacıahmetoğlu'nu tanıma şerefine ve de büyük keyfine nail olmuş nispeten daha genç jenerasyondan birisi olarak kendimi şanslı addediyor, bu büyük Çınar'a Allah'tan rahmet, Kıbrıs türk siyasetine ve ailesine başsağlığı diliyorum.

Nur içinde yat Hacı Amca.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları