Doğum günü dansı

Yayın Tarihi: 03/12/17 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Kadınların en güzel yılları 39 ila 40 arasındaki 10 yıldır demiş ünlü bir ecnebi düşünür. O yüzden geçtiğimiz hafta muhterem eşim Benan'ın 40'ncı yaşını geçen yıl yaptığımız gibi 39'ncu yaş günü olarak kutladık bir kez daha. Önümüzdeki 9 yıl bu 39'uncu yaş kutlamalarına devam edeceğiz.

Doğum günü salı gündü. Malum kutsal pazartesi akşamı ben eşimin meyhane diye nitelendirdiği ama benim ısrarla iş yemeği diye ısrar ettiğim önemli bir aktivitedeydim.

İşler uzayınca, saatler gece yarısını epeyce geçtiği sırada eve varabildim. Usulca girdim. Sağlam bir fırça beni bekliyordu.

'Meyhanede yatsaydın' ya da 'saatin kaç olduğundan haberin var mı' diye karşılanmam artık kaçınılmazdı.

Bir baktım evde ses yok. Demek ki herkes uyumuş. Sessiz bir şekilde yatağa girsem ve Benan fark etmese ne güzel olur diye içimden geçirdim ve hayalet gibi yatak odasına süzüldüm.

Hanımefendinin uyanmasıyla, kapı önünde, Louvre Müzesi'nden tablo çalarken aniden yanan ışıklar ve çalan alarmlar karşısında donakalan hırsız gibi yakalandım.

Bu bana son derece pahalıya mal olacaktı biliyordum.

Zaten doğum günü 28 Kasım olan eşimin ayın son günlerine denk geliyor olması nedeniyle hep züğürtlüğüme denk geldiği için hediye ve kutlama anlamında da sıkıntıya girmişimdir. Şimdi de eve geç gelerek, üstüne üstlük yakalanarak doğum günü masrafımı katlamış, bir buket çiçek ve bir yemek ile geçiştiremeyecek noktaya getirmişim kendi elimle.

'Vakitlice kalkmazsın ha. Başına geleni çek' diye de kendi kendime kızdım.

Doğrusunu söylemek gerekirse gecenin bir yarısı Benan ile tartışacak halde de değildim. Ortaya koyacak argümanım da yoktu hani. Kadın dibine kadar haklıydı. Zaten geçen hafta sonu Londra'daydım. Pazar gece döndüm, şimdi de takip eden pazartesi eve abuk subuk bir saatte geldim. Başım ciddi beladaydı.

'Hayatım. Vücut Londra saatine alışmış. O yüzden geciktim' demeyi düşündüm bir an, ama daha fazla kızdırmaktan da korktum. Gözüm telefonun üzerinde saate takılınca 27 Kasım'da çıktığım eve gece yarısını geçtiği için 28 Kasım'da yani Benan'ın doğum gününün ilk saatlerinde giriş yapmışım.

Bunu kullanabilirdim.

Ah elimde bir demek çiçek ya da bir hediye olsa, 'Bilerek geç kaldım karıcığım. Doğum günün ilk kutlayan olmak istedim' diyebilirdim.

'Salak herif. Sipariş ettiği ve havalimanında Victoria's Secret'ten aldığın parfümü niye gelir gelmez veriyorsun. Sakla 24 saat sonra ver. Doğum günü hediyesi kategorisinde değerlendirilmesini sağla' diye kendi kendime bir daha kızdım.

Artık çare kalmamıştı. Karizmayı yerle bir edecek, bundan sonraki 39'uncu doğum gününe kadar arkadaşlarına anlatıp güleceği, olmadık yerlerde hatırlatıp beni yerin dibine sokacağı ve 'Taşfırın' imajımı zedeleyecek bir kozu ona vermek zorunda kaldım.

Biraz da iş yemeğinde tükettiğim içeceklerin tesiri ile kendim seslendirdiğim Happy Birthday şarkısı eşliğinde koreografisi tamamen kendime ait olan ve anında uydurduğum bir doğum günü dansı icra ettim.

Gülmekten öldüğü için sorun ortadan kalktı ve bu doğum gününü de hasarsız atlatmış olduk.

Tabiî sabah çocukları okula göndermek için kalktığımızda, ilk önce çocuklara anlattı ve kahvaltıda beni yerin dibine soktu, sonradan doğum günün kutlamak için arayan arkadaşlarına da, 'Rasıh bana doğum günü dansı yaptı' diye dalgasını geçti.

Kıssadan hisse.

Karınızın doğum günü öncesindeki birkaç gün akşamları dışarı çıkmayın. Yıl içerisinde hediye alıp acil durumlar için saklayın. Dans etmeyi bilmiyorsanız ve sesiniz kötü ise, dans edip şarkı söylemeye kalkışmayın.

İyi yaşlar karıcığım nice 39 (!) yaşlara.

Herkese iyi pazarlar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları