Sondakika Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Siz halen internet alan adınızı almadınız mı? Alan adı alana, 1 yıl hosting BEDAVA - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
12 Ekim 2008, Pazar Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika Liderler yarın yeniden görüşecekler Nami:Konfederasyon istemiyoruz Stefanu: Hristofias'ın başka işleri de var Tatar:Halka zarar veriyorlar Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
YAGA DİREKTÖRÜ AYŞE DÖNMEZER: ÖZEL SEKTÖR ACI İÇİNDE

DÖNMEZER: EKONOMİ VE EKONOMİ YÖNETİMİ AÇISINDAN ÇÖZÜME HAZIR DEĞİLİZ.
Kıbrıs konusunda kapsamlı müzakereler devam ed...

 ÇOK OKUNANLAR
Türkiye 2- Bosna Hersek 1
 
Anastasiades'ten öneriler
 
Sabah Seksinin Artıları ve Eksileri
 
Türkiye önemli adımlar attı
 
Kıbrıs'ta bölünmüşlük bitmeli
 
Bizde sözü tutanlar var
 
Çözüm düne göre mümkün
 
Canver’den Matsakis’e ders
 
Babamı öldüreni bilmek isterim
 
Uzun komik olmasın!
 
Babacan'dan destek çağrısı
 
Hükümeti eleştirdi
 
Konfederasyon istemiyoruz
 
'Başka işlerimiz de var'
 
Gül destek arıyor
 

 YORUMLANANLAR
"Genel Başkanlığa adayım" [3]
 
DAÜ'de yeni akademik yıl [1]
 
Trafik bir can daha aldı [1]
 
YDÜ Tıp Fakültesi başladı [1]
 
'Elders'in gelişini yorumladı [2]
 
Rumlar memnun değil [2]
 
AKPM kararı adaletli [2]
 
Talat Cumhurbaşkanı olarak davet edilmelidir [1]
 
Barış ve huzur getirsin [1]
 
Bayramınız kutlu olsun [1]
 
Yahudi lobisiyle görüştü [1]
 
Şener'den müthiş açıklamalar [1]
 
KTHY uçaklarına el konabilir [1]
 
Annan raporu uygulansın [1]
 
Kıbrıs meselesi aşılmalı [1]
 

Kiliseler ve Camiler
Rauf R. DENKTAŞ
BM’nin Müzakerelere Baskısı Başladı
Prof.Dr.Ata ATUN
KKTC’den uçmak
Mete TÜMERKAN
Unutmadan, sesimiz kısılmadan....
Hasan HASTÜRER
Kıbrıs Türk basını ve KIBRIS gazetesi...
Hasan HASTÜRER

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   11 Temmuz 2008, Cuma Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Kıbrıs'ın özgün koşulları çok sayıda gazetenin yayımını sağladı. Bu gazetelerden hangilerinin gazete hangilerinin yayın organı ya da bülten olduğu tartışmasını bugün için buradan tetiklemek istemem.

Ancak şunu çok iyi biliyorum ki okuyucu her koşul altında olabildiğince yüksek düzey doğrulukla sağlıklı tercihini yapıyor.
 

   11 Temmuz, hem KIBRIS Gazetesi'nin doğum günü, hem de Basın Günü.

   Dile kolay yaklaşık 37 yıldır kesintisiz Kıbrıs Türk basınının içindeyim...

   İlk mürekkep kokusunu Özker Yaşın'ın Savaş gazetesinde almıştım. Lefkoşa Yediler bölgesindeydi küçücük binası...

   Sonra Girne Caddesi üzerindeki Bozkurt gazetesi... Cemal Toğan, Sadi Toğan, Bilbay Eminoğlu, Ahmet Alper, Ahmet Tolgay, Mehmet Ali Acar ve daha nice isimle orada tanıştım...

   1974 sonrası Öğretmenler Sendikası bünyesinde gazeteciliğe yatırım... Yarın ve SÖZ gazetelerinin doğuşu... Müthiş bir heyecan yaşadık tüm arkadaşlar.... Kıbrıs Türk basınından ciddi anlamda yeni bir sayfa açtık...

   ORTAM gazetesi doğarken Hasan Kahvecioğlu, Rasıh Keskiner, Erdal Süreç ve Çetin Veziroğlu ile birlikteydik...

   1983, 14 Kasım akşamı yayına hazırlanan gazete, o an bilmediğimiz KKTC'nin ilanı nedeniyle sansür edilmek istenmişti. İçeriğinde sansür edilecek haber olmamasına rağmen sırf sansürü kabullenmemek için gazeteyi yayınlamamaya, Hasan Kahvecioğlu ve Erdal Süreç'le nasıl çabuk ve doğru bir karar verdiğimizi de hiç unutmam. Ve o akşamki duruşumuzu her zaman ciddi anlamda ilkeli, onurlu bir duruş olarak anımsarım.

   Çünkü şuna hep inandım... Barış, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü mücadelesinde geri vitesi asla takmayacaksınız... Bir kez geri vites taktınız mı ileri vitese geçişiniz hiç de kolay olmaz.

   Baskıcı, özgürlüklerden rahatsız rejim sizi sürekli test eder... Üzerinize gelir... Sizi çeşitli yöntemlerle kendine benzetmek, kendi için çalışan mekanizmanın bir yerine yerleştirmek ister... Kabadayılıkla değil, ilkeli bir şekilde direnirseniz hem siz, hem de en genel anlamıyla ülkenin demokratik hareketi kazanır.

*      *      *

   KIBRIS Gazetesi, gazeteciliği meslek olarak benimsememde en önemli rolü oynamıştır.

   1991 yılından bugüne, KIBRIS Gazetesi ailesindeyim.

   Gazetenin sahibi Sayın Asil Nadir'dir.

   Gazetenin sahibi olması nedeniyle farklı yaklaşımlara fırsat vermemek için Sayın Nadir'le ilgili hiçbir yorum yapmadım. KIBRIS Gazetesi'nde kendisini eleştirsem ciddi anlamda hoşgörü ile karşılayacağına hep inandım. Bunun kaynağı yüz yüze bulunduğumuz ortamlarda farklı düşünceye gösterdiği hoşgörünün ötesindeki saygıdır.

   Ancak Kıbrıs'ın özgün koşullarından çok yalın bir prensibi hep korudum. Aleyhine yazamayacağım kişi ve kuruluşların lehine de yazmam.

   Bu ilke tartışılabilir. Ancak Kıbrıs'ı, Kuzey Kıbrıs'ı çok iyi tanıyan herkes bu yazdığımın ne anlama gittiğini çok iyi anlar.

   Hep altını çizerim. Kuzey Kıbrıs'ta yalanı değil gerçeği söylemek yürek ister.

   Gerçeği söylemek için koşullar uygun değilse, yalan söylemek zorunda değilsiniz.

   Çok sıkışırsanız gündemi boş verir, kuşları, kelebekleri, kedileri, köpekleri yazarsınız olur biter!!!!

    Fikir özgürlüğünü, yalan ve küfür özgürlüğüyle karıştıranlarla aynı safta olmamak da çok önemlidir.

*      *      *

   Her dönemde, statükonun parçası olmayan Kıbrıs Türk basını toplumun önünü açarken, basın özgürlüğü bayrağını daha ileri ve daha yükseklere taşımayı  hedefliyor.

   Kıbrıs Türk basını düne göre daha iyi koşullara sahiptir... Ancak batılı anlamda işlevini yerine getiren basın için daha gidilecek çok yolumuz vardır.

*         *        *

   Kıbrıs'ın özgün koşulları çok sayıda gazetenin yayımını sağladı. Bu gazetelerden hangilerinin gazete, hangilerinin yayın organı ya da bülten olduğu tartışmasını bugün için buradan tetiklemek istemem.

  Ancak şunu çok iyi biliyorum ki okuyucu her koşul altında olabildiğince yüksek düzey doğrulukla sağlıklı tercihini yapıyor.

   Çok iyi anımsarım KIBRIS gazetesi renkliyken öteki gazeteler tiraj farkını renge bağlardı. Gün geldi neredeyse tüm gazeteler renkli oldu. Ama tiraj farkı yerinde kaldı.

   KIBRIS gazetesinin tirajı neredeyse öteki günlük gazetelerin toplam tirajından fazla. Bu gazetenin köşe yazarı olarak çok açık belirteyim böylesi bir tablo medya demokrasisi açısından sağlıklı değildir.

   Neden? Hem gazete hem de bu gazetenin köşe yazarı olarak bizler farklı bir baskı ve sorumluluk altında oluyoruz. Hiç kuşkusuz anomali olarak tanımlanacak bu durumun sorumlusu ve de çare bulması gereken KIBRIS gazetesi ailesi değildir.

   KIBRIS gazetesinin, “Bizi satın alıp okumayın” deyecek hali yok. Ya da az gazete basıp öteki gazetelere satış imkanı yaratma hakkı da yok.

   On yedi yıldır, KIBRIS gazetesinin bir parçasıyım. Okuyuculardan gördüğüm yakın ilgiden fazlasıyla memnunum. Kamu oyu yoklamalarında bizlere duyulan güven seçilmişler dahil, öteki kesimden isimlerin önünde en ön sıralara bizleri koyuyorsa şahsımızdan öte gerçek gazetecilik adına bundan onur duyarız.

   Bu konumumda, KIBRIS'ı her bakımdan zorlayacak başka gazetelerin varlığını içtenlikle arzu ederim. KIBRIS gazetesi gibi etkili ve geniş kitlelere giden gazete sayısı artsa KIBRIS gazetesinde daha rahat gazetecilik yapılacak. Siyasi ve öteki merkezlerin gazete üzerindeki baskısı azalacak.

   Biz gazeteciler açısından anlamlı bu günde düşüncelerimden bir kesiti sizlerle paylaşmak istedim.

Günün sözü:

Gazetecilik, arzuhalcilik değildir

   281 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  11 Ekim 2008, Cumartesi   Unutmadan, sesimiz kısılmadan....
  10 Ekim 2008, Cuma   Şimdi obir taraftan ucuz olduk... Tamam mı?
  09 Ekim 2008, Perşembe   Barışın elçileriyle yürümek...
  09 Ekim 2008, Perşembe   Durumumuz çok vahim...
  08 Ekim 2008, Çarşamba   Ne oldu bize? Sevinemiyoruz bile...
  07 Ekim 2008, Salı   “Beş YTL’lik dana eti kuyruk yağı bol olsun!!!”
  06 Ekim 2008, Pazartesi   Kötü senaryolar kurmak istemem
  04 Ekim 2008, Cumartesi   Mehmet Ali Talat’ı dikizledim...
  03 Ekim 2008, Cuma   Teknoloji içeri, emek dışarı...
  02 Ekim 2008, Perşembe   Dünyanın merkezi Dikilitaş değil...


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.