BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 2 dak.

Büyükkonuk "Dokuma Evi" projesi için kursiyer kayıtları başladı

Büyükkonuk "Dokuma Evi" projesi için kursiyer kayıtları başladı

Avrupa Birliği tarafından finanse edilip , Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Gelecek için Ortaklık tarafından desteklenen "Dokuma Evi" projesi için kursiyer kayıtları başladı.

Yayın Tarihi: 31/03/13 10:10
okuma süresi: 2 dak.
Büyükkonuk "Dokuma Evi" projesi için kursiyer kayıtları başladı
A- A A+

HASDER tarafından Büyükkonuk Belediyesi işbirliği ile organize edilen "Dokuma Evi" projesi kapsamında düzenlenecek 21 eğitim çalışmasnda Büyükkonuk ve civar köylerinde yaşayan 12 kişiye geleneksel dokumacılık öğretilecektir.Ücretsiz gerçekleştirilecek , kurslardan yararlanacak bu kişilerin HASDER Dokuma Evi'nde aktif hale getirilen geliştirilmiş tezgahlarda üretim yapmaları teşvik edilerek iş sahibi olmaları sağlanacaktır.

HASDER başkanı Ali Nebih tarafından yapılan açıklamada dört ay sürecek olan kurslarda bir yandan geleneksel dokumacılığı yeniden canlandırırken diğer yandan da Eko Turizm merkezi olan Büyükkonuk köyüne yeni bir üretim etkinliği katmayı hedeflediklerini belirtmiştir.

Ücretsiz olan dokumacılık kurslarına katılmak isteyen kişiler HASDER Değirmen Kültür Evi'ne , Büyükkonuk Belediyesi'ne veya 0533 8471743 , 3832091, 3832092 numaralı telefonlara başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.