BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 5 dak.

"13. Geleneksel 1. Uluslararası Eko Gün" tanıtıldı!

"13. Geleneksel 1. Uluslararası Eko Gün" tanıtıldı!

Büyükkonuk'ta 6 Ekim Pazar günü gerçekleşecek, "13. Geleneksel 1. Uluslararası Eko Gün" etkiliği bugün Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 30/09/13 14:58
okuma süresi: 5 dak.
"13. Geleneksel 1. Uluslararası Eko Gün" tanıtıldı!
A- A A+

Toplantıda Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen yanında etkinlik Koordinatörü Zekai Altan, Büyükkonuk Eko Turizm Derneği Başkanı Şerife Demirli ile etkinliğin ana sponsoru Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca hazır bulundu.

Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen bu yılk 111 standın açılacağı Eko Günü etkinliğine Türkiye'den de katılım olacak. Sezen, 6 Ekim Pazar günkü Eko Günü'nde 30'dan fazla etkinlik tüm gün sürecek.

SEZEN: "ULUSLARARASI KATILIM OLACAK"

Etkinlikle ilgili bilgi veren Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen, Eko Güne bu yıl ilk kez Türkiye'den de katılım olacağını anlattı.

Katılımla, etkinliğin uluslararası boyut kazandığını kaydeden Sezen, Rize-Çamlıhemşin, Kaymaklı, Eskişehir ve Tonya Belediyeleri'nden ekiplerin Eko Güne katılacağını söyledi.

Sezen, bu yılki etkinlik için köy halkı ve Belediye personeline eğitim verildiğini kaydetti.

"GIDA GÜVENLİĞİ KOŞULLARI SAĞLANACAK"

Gıda Mühendisleri Odası'nın yöre halkı ve belediye personeline yönelik kurs düzenlediğini anlatan Sezen, oda tarafından yapılan denetimlerde gıda güvenliği koşullarının sağlandığının görüldüğünü aktardı.

Eko Gün'de el ürünü yiyecek içecek ve el sanatlarının satılacağı 111 stant açılacağını; stantlarda naylon poşetlere yer verilmeyeceğini belirten Sezen, bu yıl önceki yıllardan farklı olarak tüm etkinliklerin eş zamanlı ve tam gün devam edeceğini söyledi.

Sezen, gün boyu 30 farklı etkinliğin devam edeceği Eko Günü'de, Türkiye'den gelen ekiplerin de tulum yapımı, lületaşı işlemesi, cam işlemesi, Karadeniz çorap örme ve Hemşin kızı bebeği yapımını göstereceğini belirtti.

"80–90 AİLENİN BÜTÇESİNE DESTEK SAĞLANACAK"

Amacın bölgeyi ve KKTC'yi tanıtırken, kırsal kalkınma modeli olarak görülen eko turizm olgusunu canlandırmak olduğunu ifade eden Sezen, Eko Günü'nün 80-90 ailenin bütçesine destek sağlanacağını kaydetti.

Konuşmasının sonunda ana sponsor olan Kuzey Kıbrıs Turkcell'e teşekkür eden Sezen, Aksa Enerji'nin kendilerine destek olduğunu belirtti.

ALTAN: "KALİTELİ VE HİJYENİK ÜRÜN SAĞLAYACAĞIZ"

Büyükkonuk Eko Gün Koordinatörü Zekai Altan Gıda Mühendisleri Odası ile işbirliğiyle çalışarak, halka kaliteli ve hijyenik ürün sağlayacaklarını söyledi.

Etkinliği uluslararası boyuta taşımak için Güney Kıbrıs dahil pek çok ülkeyle görüştüklerini ancak bu yıl için başarılı olmadıklarını anlattı.

Etkinliği düzenleyenlerin ekip ruhuyla çalıştıklarına işaret eden Altan, çalışma arkadaşlarına ve sponsor Kuzey Kıbrıs Turkcell'e teşekkür etti.

DEMİRLİ: "ÇITAYI YÜKSELTEREK DEVAM EDECEĞİZ"

Büyükkonuk Eko Turizm Derneği Başkanı Şerife Demirli tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Gıda Mühendisleri Odası'nın verdiği eğitimle etkinliğe titizlikle hazırlandıklarını vurguladı.

Demirli, bundan sonra da Eko Gün etkinliklerine çıtayı yükselterek devam edeceklerini söyledi.

KARAATMACA: "HER YIL DAHA YOĞUN KATILIM OLUYOR"

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ise konuşmasında şirket olarak ülkeden kazandıklarını ülkeyle paylaşma prensibiyle hareket ettiklerini kaydetti.

"İlk eko köy olan Büyükkonuk'ta başlayan yolculuk ve bilincin tüm ülkeye yaygınlaşmasını keyifle izliyoruz" diyen Karaatmaca, Eko Gün etkinliğinin her yıl önceki yıllara oranla daha yoğun katılımla devam ettiğini söyledi.

Karaatmaca etkinliğe desteklerinin sonraki yıllarda da devam edeceğini belirtti.

PROGRAM

6 Ekim Pazar günü Büyükkonuk'ta gerçekleşecek Eko Gün etkinliğinin programı şöyle:

10.30: Kemal Deveci Kaval Grubu ve Karpaz Kızları dans gösterisi
10.45: Açılış konuşmaları ve Eko Turizm özel hizmet ödüllerinin verilmesi
11.15: Uluslararası alan, stantlar ve sergilerin açılışı
12.00-12.30: Has-Der halk dansları gösterisi
12.00-12.30: KTKOD "Anadolu Hayat" Klasik Otomobil Yarışı finali
12.30-13.00: Ağır Adımlar Halk Dansları Grubu gösterisi
13.00- 14.00: Off The Record müzik grubu konseri
14.00-14.30: Aliko ve Caher söyleşileri (Ertaç Hazer ve Hüseyin Kanatlı)
14.30- 15.30: Tonya Belediyesi Horon Ekibi gösterisi
15.30-16.00: Magem Halk Dansları Grubu gösterisi
16.00-16.30: Rize- Çamlıheşin tulum dinletisi
16.00-16.30: 7'nci Geleneksel Eko Koşu başlangıcı
16.30-16.45: Trabzon-Tonya kemençe dinletisi
16.45-17.00: Kemal Deveci kaval dinletisi
17.00-18.00: Folk- Der halk dansları gösterisi
18.00-18.30: Tatlısu Belediyesi Halk Dansları Grubu gösterisi
18.50-19.00: Ödül takdim töreni

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.